România a găzduit seminarul UEFA Share: Dezvoltarea fotbalului în şcoli

Mihai ROŞOIU

In perioada 1-5 martie, Federaţia Română de Fotbal a fost gazda seminarului cu numărul 51 UEFA Share: Dezvoltarea fotbalului în şcoli. Întâlnirea sa ţinut la hotelul Countyard by Marriott.
Alături de reprezentantul UEFA pe zona de grassroots, Stuart Grieve, au mai participat reprezentanţi din Ucraina, Belgia, Franţa, Olanda, Polonia, Spania şi Turcia.
Temele de discuţie pe parcursul celor trei zile au fost legate de dezvoltarea fotbalului în şcoli, căutarea de parteneri strategici pentru dezvoltarea programului şi care ar fi impedimentele de care federaţiile se lovesc în implementarea acestuia.
Fiecare ţară participantă a prezentat situaţia în care se află în ceea ce priveşte programul „Fotbal în şcoli” şi, alături de ceilalţi participanţi, a propus idei şi soluţii care ar putea fi adaptate şi implementate de către toţi. Au avut loc şi sesiuni de lucru, în care federaţiile au prezentat programelelor în direcţia dezvoltării aces

tei arii.
„UEFA Share este un proiect care le oferă federaţiilor naţionale oportunitatea de a se întâlni într-un cadru organizat şi să împărtăşească din experienţele lor în vederea îmbunătăţirii programelor pe care le derulează. Tema discuţiilor din această săptămână a fost fotbalul în şcoli. Scopul a fost de a lucra împreună, de a împărtăşi şi celorlalţi proiectele de succes din ţările fiecăruia şi de a dezvolta o strategie pe următorii 4 ani pentru creşterea acestui program. UEFA va lansa un ghid pentru dezvoltarea fotbalului în şcoli, care ne dorim să fie adoptat şi implementat de cât mai multe federaţii. Cred că această întâlnire a fost benefică pentru toţi şi aştept să văd rezultate în fiecare asociaţie după aceste zile de lucru”, a declarat Stuart Grieve, consultantul UEFA pe zona de Grassroots.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MISIUNE DIFICILĂ

Reprezentativa feminină de Baschet U17 a României va evolua în Grupa D din cadrul FIBA Women’s Basketball U17 World Cup 2020, tinerele tricolore urmând să evolueze în prima fază a întrecerilor mondiale care vor fi găzduite în această vară de arenele sportive din Cluj-Napoca împotriva selecţionatelor similare ale Franţei, Chinei […]