„ROBOŢI ÎN ACŢIUNE”

Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, împreună cu Societatea de Robotică din România, filiala Târgovişte, a organizat cea de-a XlV-a ediţie a Concursului tematic ştiinţific studenţesc „ROBOŢI ÎN ACŢIUNE”.
La fel ca anul trecut, concursul sa desfăşurat on-line, prin intermediul Platformei Video MS_TEAMS. Au participat studenţi sau echipe de studenţi care şi-au expus realizările practice în domeniile ROBOTICII, MECATRONICII, AUTOMATICII ŞI INFORMATICII.
La această ediţie, în cadrul concursului, s-au regăsit aplicaţii tehnice realizate în cadrul facultăţii, cum ar fi: Roboţi industriali şi braţe robotice, Modelări şi simulări de roboţi industriali, Sisteme şi celule flexibile de fabricaţie, Linii de producţie din domeniul industriei alimentare. Printre temele de interes au fost: joc în Unity 3D, Sistem automat pentru limitarea răspândirii viruşilor, Optimizarea prăjirii cafelei prin tehnici fuzzy, Algoritmi inteligenţi utilizaţi în implementarea controlului de calitate pe o linie de asamblare, Monitorizarea parametrilor dintr-o casă inteligentă, Dezvoltarea unui sistem inteligent de curăţare a unor suprafeţe (Robot mobil care şterge tabla într-o sala de clasă), Sistem automat de ventilaţie artificială (Plămân artificial) etc.
Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei a continuat colaborarea cu reprezentanţi ai

Universitaţii Politehnica din Bucureşti, care au prezentat o serie de aplicaţii mecatronice premiate la alte concursuri de profil.
Fiind o întâlnire „live”, s-a reuşit transmiterea evenimentului şi pe canalul propriu de YouTube, special pentru partenerii facultăţii din alte universităţi, pentru reprezentanţi ai mediului industrial, administrativ şi de afaceri din regiunea nostră.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Eclipsa Inelară de Soare, din 10 iunie 2021

Cea de-a doua eclipsă din acest an este Eclipsa Inelară de Soare din data de 10 iunie 2021, ora 13:52 (ora României). Eclipsa Inelară de Soare din data de 10 iunie 2021 este vizibilă dintr-o parte a Rusiei, Groenlanda şi partea de nord a Canadei, desigur, dacă cerul nu este […]