Ritm bun de lucru la modernizarea şi extinderea Şcolii Gimnaziale „Matei Basarab”

La proiectul de modernizare şi extindere a Şcolii gimnaziale „Matei Basarab” lucrările sunt în grafic atât în ce priveşte intervenţiile la imobilul existent cât şi la corpurile noi de clădire. Cu prilejul unei vizite pe şantier, Cristian Stan, primarul Municipiului Târgovişte, a declarat că „se fac eforturi şi la această unitate, ca la începutul viitorului an şcolar copii să se poată întoarce într-o unitate de învăţământ cu totul şi cu totul nouă. Intervenţiile de care discutăm vizează pe de o parte reabilitarea integrală a corpului existent – schimbarea instalaţiilor termice, electrice, sanitare, consolidare, pe de alta construirea unei săli de sport şi a unui corp nou de clădire, cu afterschool şi sală multifuncţională”.
A mai adăugat primarul Cristian Stan că şcoala va fi autonomă din punct de vedere energetic, urmând să fie dotată şi cu un sistem de panouri fotovoltaice care să asigure energia necesară.
Proiectul are finanţare europeană nerambursabilă în valoare de 18 milioane de lei. Adăugând investiţia finalizată de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” şi contractual de finanţare de la Şcoala Gimnazială „Paul Bănică”, se ajunge la peste 70 de milioane de lei, fonduri europene nerambursabile atrase pentru extinderea şi modernizarea a trei dintre cele mai mari unităţi şcolare din Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Comori în obiectiv: Podoabe ale jupâneselor de la Curtea Domnească din Târgovişte-un ev mediu feminin -

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, continuă seria de expuneri lunare, sub genericul Comori în obiectiv, cu prezentarea unor artefacte din categoria podoabelor şi cea a accesoriilor vestimentare. Noua propunere are la bază piesele de inventar funerar descoperite în cimitirul bisericii Sfânta Vineri, campania 2018. Obiecte […]