Rezultate slabe la simularea pentru Evaluarea Naţională

inspectoral scolarInspectorul şcolar general, prof. Sorin Ion, a prezentat rezultatele cel puţin descurajatoare, de la simularea Examenului de Evaluare Naţională. Pentru cei 4.600 de elevi de clasa a VlII-a prezenţi, procentul de promovabilitate a fost de 40,94%, cu mari diferenţe între procentajul de promovabilitate din mediul urban – 56% şi acela din zona rurală a judeţului – 32%.
Dacă până la vară ar mai fi ceva timp pentru îndreptarea, cât de cât, a situaţiei, îngrijorător este faptul că, la 20 de şcoli gimnaziale, au obţinut medii de trecere mai puţin de 10% dintre elevi, iar la alte cinci şcoli – Fântânele, Pătroaia Vale, Glod, Smaranda Gheorghiu -Târgovişte şi Pitaru, gradul de promovabil-itate a fost „0”. Tocmai din dorinţa de a mai îndrepta câte ceva, Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa şi Arhiepiscopia Târgovişte au încheiat acordul „Biserica şi Şcoala -Alianţă pentru o Speranţă”. În şcolile cu rezultate sub medie vor fi desfăşurate ore de pregătire remedială, iar preoţii vor încerca să convingă elevii şi părinţii să profite de această oportunitate.
Au mai spălat imaginea învăţământului dâmboviţean elevii de la colegiile naţionale Ienăchiţă Văcărescu, Constantin Carabella şi Vladimir Streinu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Evaluare Naţională 2016 la clasele a II-a, IV-a şi a Vl-a

Şi în acest an, elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor fi evaluaţi, potrivit Ministerului Educaţiei, după modelul testelor internaţionale PISA. Copiii vor fi testaţi la limba română – scris şi citit, matematică şi ştiinţe (fizică şi biologie). Scopul lor este de a-i ajuta pe copii să […]