Rezultate nesatisfăcătoare la Evaluarea Naţională

Dacă la Bacalaureat situaţia s-a prezentat mai bine, rezultatele la Evaluarea Naţională sunt considerate nesatisfăcătoare de conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa. Procentul mediilor peste 5 a fost de 66,08%, inferior celui de anul trecut (75%), una dintre cauze fiind nivelul mai ridicat de dificultate al subiectelor la Matematică.
În sprijinul aceste afirmaţii este şi următoarea statistică: la Limba Română au fost peste 600 de note cuprinse între 910, în timp ce la Matematică au fost numai 169 de note cuprinse în acest interval.
În judeţ au fost 13 şcoli cu procentaj de 100% al mediilor peste cinci. Este vorba în primul rând de clasele de gimnaziu de la colegiile naţionale Ienăchiţă Văcărescu, Constantin Carabella şi Vladimir Străinu, dar şi de şcoli din mediul rural, cum sunt cele din Corneşti ori Ulieşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Amenzi între 50-500 de lei pentru PFA-urile care nu depun declaraţia unică

Persoanele fizce autorizate (PFA) şi celelalte persoane fizice care obţin venituri din activităţi independente, chirii sau dividende riscă amenzi de la 50 de lei la 500 de lei dacă nu depun declaraţia unică privind veniturile realizate, termenul de depunere fiind anul acesta 16 iulie. „Nedepunerea la termenul prevăzut de lege […]