Reţinut pentru violenţă în familie şi ameninţare

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 29 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de violenţă în familie şi ameninţare, fapte prevăzute de art. 199 şi art. 206 din Codul Penal.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, la data de 18 iulie a.c., bănuitul ar fi agresat fizic doi bărbaţi de 51 şi 17 ani. Totodată, unul dintre bărbaţi ar fi fost ameninţat şi cu acte de violenţă.
În cauză, cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moreni.
Pentru prevenirea şi combaterea actelor de violenţă, îndeosebi între membrii unei familii, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă recomandă:

  • Evitaţi certurile în familie, mai ales cele generate de consumul de alcool!
  • Încercaţi să cunoaşteţi semnele declanşatoare ale unui comportament abuziv şi, înainte de a începe o nouă criză violentă, îndepărtaţi-vă de agresor.
  • Nu răspundeţi cu acte de violenţă la

posibilele provocări.

  • Acţionaţi cu tact şi răbdare pentru aplanarea conflictului.
  • Identificaţi zonele sigure ale locuinţei în care vă puteţi refugia în cazul unui conflict.
    În cazul în care aţi devenit victima unei violenţe în familie, nu ezitaţi să sesizaţi de îndată Poliţia, apelând numărul pentru apeluri de urgenţă 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Conduceau autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe raza localităţii I.L. Caragiale, s-a produs un eveniment rutier.Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului, iar din cercetări a reieşit că un bărbat de 32 de ani, din localitate, în timp ce conducea […]