Published On: mie, oct. 11th, 2017

Reţinut pentru furtul unor autoturisme şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere

nichiduta.ro

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte şi de la Secţia nr.1 Poliţie Rurală Târgovişte au documentat activitatea infracţională a doi tineri din Nucet, bănuiţi de sustragerea a patru autovehicule de pe raza localităţilor Corneşti, Nucet, Dobra şi Băleni. Unul dintre bănuiţi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte cu propunere de arestare preventivă. În sarcina acestuia s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere”. Vehiculele au fost descoperite şi restituite părţilor vătămate.Totodată, unul dintre acestea prezenta avarii majore, incompatibile cu funcţionarea.
Recomandări pentru a evita furturile de autoturisme
La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar daca veţi lipsi pentru un timp foarte scurt!
Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde. Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor!
Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în acesta. În cazul unui furt, asiguratorul CASCO nu vă despăgubeşte dacă nu prezentaţi cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului.
Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate!
Montaţi un sistem de alarmă antifurt şi schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului,dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia! Nu păstraţi dublura cheii de contact în sertarul de la bord!
Anunţaţi imediat Poliţia dacă v-au dispărut plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale vehiculului!
Montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism poate ajuta la localizarea maşinii în cazul în care aceasta este sustrasă. Sistemul trebuie să fie monitorizat de o firmă de specialitate, iar în cazul în care autoturismul a fost sustras, apelaţi Poliţia pentru localizare şi deplasare în zona în care se află acesta!
În situaţia în care aţi devenit victima unui furt de auto, iar autorii v-au contactat cu propunerea de a plăti o sumă de bani în schimbul recuperării, nu vă angajaţi în acest schimb pe cont propriu!
Apelaţi la poliţiştii specializaţi, care vor acţiona profesionist pentru recuperarea autoturismului şi prinderea autorilor! În caz contrar, riscaţi atât pierderea banilor, cât şi să nu recuperaţi autoturismul.
Păstraţi separat cheile locuinţei de cheile maşinii! Riscaţi să vă pierdeţi atât maşina cât şi lucrurile din casă

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro