Published On: mie, ian. 9th, 2019

Restricţii privind munca zilierilor

nichiduta.ro

Prin OUG nr. 114 din 28 decembrie anul trecut, guvernul a introdus condiţii noi în ce priveştre utilizarea muncii în regim zilier. Cea mai importantă dintre acestea se referă la faptul că o persoană nu poate presta activităţi în regim zilier mai mult de 120 de zile în decursul unui an calendaristic, indiferent de numărul de beneficiari ai muncii sale. Au fost prevăzute însă şi excepţii, în cazul zilierilor care prestează activităţi în domeniul creşterii animalelor în sistem extensiv, prin păşunat sezonier, activităţi sezoniere în cadrul grădinilor botanice arondate universităţilor acreditate ori în domeniul viticol perioada permisă fiind de 180 de zile.
Potrivit legii, activitatea de tip zilier poate fi prestată în agricultură, în silvicultură (cu excepţie exploatărilor forestiere) şi piscicul-tură dar bebeficiarul nu poate utilize un zilier mai mult de 25 de zile calendaristice consecutive.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro