Published On: mie, aug. 9th, 2017

Respectarea regulilor de circulaţie la trecerea la nivel cu calea ferată în vizorul poliţiştilor dâmboviţeni

nichiduta.ro

Structura de prevenire a criminalităţii, în colaborare cu poliţiştii de la Transporturi, au organizat o activitate de informare a conducătorilor auto cu privire la importanţa respectării regulilor de circulaţie la trecerea la nivel cu calea ferată. Acţiunea s-a desfăşurat în zona trecerilor la nivel cu calea ferată de pe Aleea Mânăstirii şi din localităţile Teiş şi Ocniţa. Prin intermediul recomandărilor şi al fly-erelor distribuite, poliţiştii urmăresc prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie din aceste zone, chiar şi a celor soldate doar cu pagube materiale.
Foarte multe accidente feroviare au loc la trecerile la nivel cu calea ferată din România. Absolut în toate cazurile, vinovaţi sunt şoferii, care nu respectă regulile prevăzute în Codul Rutier. O tablă îndoită nu contează foarte mult, dar dacă mor oameni atunci e grav.
Sunt câteva reguli de bază care trebuie respectate de către şoferi, în funcţie de tipul de trecere la nivel care urmează a fi traversată. În primul rând, la apropierea de orice trecere la nivel cu calea ferată, se închide muzica, se încetează discuţiile cu cei din interiorul vehiculului şi se coboară geamul, pentru a auzi cât mai clar eventualele semnale emise de instalaţiile de semnalizare ori de un tren care se apropie. După care respectăm următoarele:
– se reduce viteza şi se va opri în locul de maximă vizibilitate fără a se depăşi indicatorul sau marcajul de oprire, se asigură de pe loc şi se continuă drumul dacă nu sunt alte pericole.
– se reduce viteza, se asigură din mers şi se continuă drumul numai dacă barierele sunt ridicate iar luminile roşii stinse.
– la calea ferată industrială conducătorii auto vor respecta semnalele agentului de cale ferată şi se va circula cu atenţie sporită.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro