Reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Dâmboviţa” au efectuat o vizită de lucru la Buzău

La invitaţia Green Group, cel mai mare investitor din industria verde din România şi a SC SUPERCOM SA, reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Dâmboviţa” au efectuat o vizită de lucru la platformele de colectare inteligentă gestionate de Green Group, la parcul integrat de reciclare din Buzău. Green Group reuneşte 6 companii specializate în gestionarea, reciclarea şi valorificarea deşeurilor.
Deplasarea a avut drept obiectiv principal încheierea unui Acord voluntar între A.D.I. şi operatorii care activează în domeniu, în vederea îmbunătăţirii practicilor şi serviciilor de colectare selectivă a deşeurilor. De asemenea, schimbul de bune practici a avut şi un rol informativ, prin intermediul căruia se urmăreşte mediatizarea vizitei şi organizarea unor activităţi menite a aduce în atenţia cetăţenilor importanţa colectării selective şi a reciclării deşeurilor.
În sensul celor precizate, în judeţul Dâmboviţa se vor deschide minim 10 Centre de primire şi valorificare a deşeurilor reciclabile din plastic, hârtie, sticlă, metal, electronice şi electrocas-nice, prin cumpărare direct de la populaţie. Este un prim pas spre diminuarea cantităţilor de deşeuri municipale şi asimilate ce se depun în depozitele conforme, pentru atingerea ţintelor stabilite prin Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor. Proiectul se va extinde la nivelul întregului judeţ, în decurs de aproximativ 1 an.
Pentru edificare asupra oportunităţilor oferite de acest Parteneriat Public Privat voluntar, a fost vizitată fabrica integrată de tratare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) din România, intitulată Green WEE, care este şi una dintre cele mai moderne din Europa, având o capacitate de tratare de 100.000 tone/an. Fabrica oferă facilităţi complete de reciclare şi dezvoltă, totodată, şi o reţea naţională de colectare a deşeurilor electrice şi electronice, inclusiv becuri şi baterii. Tehnologia utilizată este modernă şi actuală şi respectă, integral, exigenţele impuse de standardele europene de mediu.
O vizită similară a avut loc şi la platforma GreenFiber International, producător de fibră poliesterică reciclată de înaltă calitate, obţinută din fulgi PET 100% reciclaţi.
Prima fabrică de reciclare a deşeurilor de plastic din România, parte a concernului Green Group, înfiinţată la Buzău, în anul 2002, este Greentech SA. În anii următori, Green Group a deschis fabrici diverse, fie producătoare de fibră sintetică poliesterică şi bandă PET din România, fie de reciclare echipamente de iluminat uzate sau de reciclare sticlă, astfel încât, în prezent, Gren Group deţine licenţe şi permise de mediu pentru gestionarea şi reciclarea deşeurilor în cadrul celor 6 companii membre: GreenTech SA, GreenFiber International SA, GreenWEEE International SA, GreenLamp Reciclare SA, GreenGlass Recycling SA şi Total Waste Management SRL.
La vizită au participat şi reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale dâmboviţene, care şi-au manifestat interesul pentru implementarea măsurilor vizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Municipalitatea va sancţiona prompt o eventuală întrerupere a transportului local de persoane

Problemele grave de la AITT şi chiar „greva artificială”, anunţată pentru această dimineaţă, în intervalul orar 6.00-8.00, cu impact direct şi negativ asupra activităţii unor largi categorii de cetăţeni, preocupă în cel mai înalt grad administraţia publică târgovişteană. Primarul Cristian Stan a reluat astăzi subiectul, afirmând că nu poate tolera […]