Published On: mar, Iun 27th, 2017

Reprezentanţi ai AFIR au participat la campania de informare organizată de către MADR

Reprezantanţi ai Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au participat la o serie de întâlniri de informare în mai multe judeţele .
Evenimentele au fost organizate de către Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (AM PNDR) din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), care derulează în acestă perioadă o campanie de informare privind accesarea fondurilor europene, disponibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.
Această campanie de informare a demarat în data de 21 iunie cu întâlnirea de la Consiliul Judeţean Tulcea, unde alături de Secretarul de Stat în cadrul MADR, Alexandru POTOR, au mai luat parte Directorul General
al AM PNDR, Florentina TUDOR,
Şeful Biroului RNDR (Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală), Mihai HERCIU.
Autoritatea de Management pentru PNDR, prin Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală (RNDR), îşi propune derularea unei campanii de informare a fermierilor, a Unităţilor Administrativ Teritoriale (UAT-urilor) prin reprezentanţii legali, a asociaţiilor de profil, a Grupurilor de Acţiune Locală (GAL-urilor) etc, cu privire la posibilităţile de accesarea a submăsurilor din cadrul PNDR 2020. Acţiunile îşi propun conştientizarea celor interesaţi să dezvolte investiţii în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale referitor la elaborarea şi depunerea proiectelor în cadrul sesiunilor active din anul 2017.
In această a doua sesiune din cadrul campaniei de informare derulate de RNDR, au luat parte fermieri, GAL-uri, reprezentanţi ai autorităţiilor locale din judeţul Constanţa, dar şi ai OUAI-urilor din zonă. Totodată, au fost prezenţi la întâlnire şi reprezentanţi ai societăţilor de consultanţă din domeniul fondurilor europene.
Reprezentanţii MADR şi AFIR au prezentat oportunităţiile de finanţare pe care le pot accesa toţi cei care doresc să depună proiecte de investiţii agricole şi non-agricole din mediul rural. De asemenea, au raspuns întrebărilor venite din partea celor prezenţi şi au clarificat anumite aspecte referitoare la accesarea submăsurilor din PNDR 2020.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>