Relaţiile de prietenie dintre Judeţul Dâmboviţa şi Raionul laloveni din Republica Moldova, susţinute şi consolidate de preşedintele CJD, Corneliu Ştefan

In perioada 27 – 30 mai 2021, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, s-a deplasat în Raionul Ialoveni din Republica Moldova. Vizita a avut ca scop revigorarea relaţiilor de colaborare dintre Consiliul Raional Ialoveni şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, relaţii ce au fost stabilite în baza unui acord de cooperare încă din anul 2015, parteneri-at care reprezintă cadrul formal menit să susţină dezvoltarea de activităţi economice, sociale, cultural-educaţionale ale celor două regiuni.
În cadrul vizitei au avut loc discuţii între reprezentanţii administraţiei publice din cele două unităţi administrativ-teritoriale pe marginea programelor comune în domeniile: cultural, sportiv, tineret şi educaţional, a stagiilor de pregătire profesională şi a altor acţiuni menite să contribuie la dezvoltarea relaţiilor de prietenie dintre Judeţul Dâmboviţa şi Raionul Ialoveni.
Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Raional Ialoveni, Mihail Silistraru, a venit cu un mesaj de mulţumire către administraţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru colaborarea avută până în prezent şi, în special, pentru suportul adus la construcţia din temelii a grădiniţei de copii din comuna Ruseştii Noi.
Preşedintele Corneliu Ştefan a asigurat conducerea administraţiei raionului Ialoveni de intenţia continuării colaborării şi pe viitor, în special în domeniul educaţiei: „Am primit cu bucurie invitaţia dumneavoastră, care reafirmă bunele relaţii de prietenie existente între Judeţul Dâmboviţa şi Raionul Ialoveni, care este pentru noi a doua casă, unde venim cu drag pentru a întâlni o parte din fraţii noştri de dincolo de Prut, de care ne leagă nu doar faptele cu semnificaţie istorică, dar, mai ales, sângele, limba română şi cultura română, idealurile născute în leagănul comun, al formării poporului român. Mă bucur că înfrăţirea noastră a dat roade frumoase, de care, de acum încolo, se vor bucura multe generaţii de elevi şi părinţii acestora. Voi continua să susţin proiecte care să vină în sprijinul tinerilor. Pentru Judeţul Dâmboviţa este important să fim aproape de laloveni, este important să întărim relaţiile care au fost întemeiate în anul 2015”.
Pe parcursul vizitei, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost invitat să viziteze câteva obiective de interes din raionul laloveni. Dintre acestea amintim: Grădiniţa de copii „Albinuţa-Dâmboviţa” din comuna Ruseştii Noi, Centrul pentru susţinerea mediului de afaceri, Stadionul raional din oraşul laloveni şi Galeria Colecţiilor „Petru Costin”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

De 1 iunie, bucurie, baloane colorate şi dulciuri oferite copiilor

1 Iunie, Ziua lnternaţională a Copilului înseamnă multe bucurii pentru copii, baloane colorate, jucării, dulciuri, jocuri şi distracţie, generozitate, dragoste, inocenţă, puritate, duioşie şi felicitări.Într-o lume de poveste, unde gazda a fost deputatul PSD Dâmboviţa, Carmen Holben, zeci de copii s-au bucurat din plin, de copilărie şi de o zi […]