Reguli pentru încheierea mediilor în învăţământul primar, gimnazial şi liceal

Ministerul Educaţiei a prezentat modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare, cu precizarea că, pentru învăţământul ante-preşcolar şi preşcolar nu este cazul încheierii situaţiei, dar activităţile cadrelor didactice continuă şi acestea menţin legătura cu copiii.
Pentru încheierea mediilor, Ministerul Educaţiei a prevăzut mai multe situaţii în care se încheie mediile, atât pentru învăţământul primar, cât şi pentru gimaziu şi liceu. Situaţia 1: Dacă elevul are cel puţin două calificative pe semestrul al II-lea, se încheie situaţia şcolară semestrială cu aceste calificative.
Situaţia 2: Dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfăşurată online.
Situaţia 3: Dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al Il-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfăşurată online, al doilea calificativ pentru semestrul al ll-lea va fi considerat calificativul care reprezintă media elevului din primul semestru.
Situaţia 4: Dacă elevul nu are nici-un calificativ în semestrul al ll-lea, media anuală devine media semes

trului l.
Cum se încheie mediile la învăţământul gimnazial şi liceal, postliceal şi profesional:
Situaţia 1: Dacă elevul are cel puţin două note pe semestrul al ll-lea, se încheie media cu aceste note.
Situaţia 2:Dacă elevul are doar o notă pe semestrul al ll-lea se poate valorifica activitatea desfăşurată online, pentru a doua notă.
Situaţia 3: Dacă elevul are doar o notă pe semestrul al ll-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfăşurată online, a doua notă pentru semestrul al ll-lea va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.
Situaţia 4: Dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al ll-lea media anuală devine media semestrului l.
Situaţia 5: Dacă media din primul semestru este mai mică decât 5, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul data la care acesta poate susţine o lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine media anuală (ca la examenul de corigenţă).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Adrian Ţuţuianu, Pro România: Criza economică poate fi la fel de periculoasă pentru cetăţeni

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, a făcut o analiză pertinentă, documentată, asupre situaţiei critice din economie. Acesta a arătat că, spre deosebire de alte ţări europene, România nu are un program clar de reluare a activităţilor de producţie, că ţara nu poate rămâne în carantină şi că este nevoie […]