REGULI PENTRU CAMPIONATELE NAȚIONALE DE BASCHET PENTRU JUNIORI ÎN SEZONUL VIITOR

Mihai ROŞOIU

De week-end-ul viitor, începând cu data de 9 octombrie, sunt programate să înceapă turneele din cadrul Campionatelor Naționale de juniori, sezonul 2021-2022, primele categorii de vârstă fiind U13 și U16 (masculin și feminin).
Ținând cont de situația epidemiologică din România și de faptul că riscul apariției infectării cu COVID-19 nu poate fi eliminat în totalitate, se impune în rândul tuturor partici-panților un grad ridicat de asumare și de conformare voluntară, dar mai ales de responsabilitate, de la sportivi și membri staff-urilor echipelor participante, până la arbitri, observatori și personalul administrativ-organizatoric. ĩn plus, Federația Română de Baschet solicită tuturor participanților să-și monitorizeze în permanență starea de sănătate și să respecte cu strictețe toate măsurile de protejare împotriva infectării cu c0viD-19, precum și să țină cont de recomandările de a solicita asistență medicală de urgență și a se izola în cazul apariției simptomelor COVID-19.
Menționăm că normele actuale legale pot suferi modificări, în funcție de situația epi-demiologică din România, urmând ca toate competițiile sportive să se supună noilor măsuri i mpuse de autorități în perioada pandemiei COVID-19.
ĩn aceste condiții, Federația Română de Baschet vă informează că ultima Hotărâre de Guvern nr. 1050, publicată în Monitorul Oficial în data de 2 octombrie, prevede: „activitățile de pregătire fizică în cadrul structurilor și bazelor sportive, definite conform Legii educației fizice și sportului, nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, constând în cantonamente, antrenamente și competiții sportive organizate pe teritoriul României, pot fi desfășurate numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și ministrului sănătății, emis în temeiul art. 43 și al art. 71 alin (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.”
Așadar, ținând cont de prevederile Ordinului comun al ministrului tineretului și sportului și ministrului sănătății nr. 535/1505 și publicat în Monitorul Oficial în data de 11.08.2021, la Anexa 5, care face referire directă la „condiții necesar a fi respectate în vederea desfășurării activităților sportive în spații închise”, se arată că minorii sunt exceptați de la obligația testării. Astfel, pentru a participa la turneele din cadrul CN U13 și U16 se vor supune calendarului de testare doar adulții care fac parte din staff-urile tehnice și nu fac dovada că sunt vaccinați (cu minim 10 zile de la rapel). Testarea se va efectua conform Ordinului comun MTS și MS (cu maxim 48 de ore înainte de începerea turneului în cazul testelor rapide antigen; cu maxim 72 de ore înainte de începerea turneului în cazul testelor RT-PCR).
Pe de altă parte, reamintim faptul că responsabilul Covid al fiecărei echipe participante la turneu trebuie să completeze zilnic un tabel în care să monitorizeze întreaga delegație (cu precizarea temperaturii fiecărei persoane și, dacă este cazul, cu eventuale precizări referitoare la existanța simptomatologiei Covid-19).
Nu în ultimul rând, ținând cont de rata mare de incidență din diferite orașe și de restricțiile impuse, vă rugăm să vă asigurați că veți putea efectua deplasări după ora 20:00, conform legislației din domeniu, în cazul în care meciurile sunt programate după această oră (completarea declarațiilor oficiale solicitate de autorități și care se găsesc pe www.mai.gov.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SE SCHIMBĂ PROTOCOLUL ȘI ÎN LIGA I. FOTBALIȘTII VOR PUTEA JUCA PE BAZA CERTIFICATULUI VERDE SAU A UNUI TEST PCR

Federația Română de Fotbal a anunțat o decizie care vizează toate competițiile interne, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectări cu COVID-19 în România.Din 21 octombrie, jucătorii nu vor putea evolua decât dacă trimit la FRF Certificatul Verde (QR code), care să ateste că au 10 zile de la […]