REGULI NOI

Mihai ROŞOIU

Vineri, 21 august 2020, Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat noul protocol care reglementează desfăşurarea competiţiilor fotbalistice în contextul pandemiei COVID-19. Actualizarea documentului vine ca urmare a modificării şi completării ordinului comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii.
Noul protocol pentru desfăşurarea competiţiilor a putut fi aprobat doar după publicarea în Monitorul Oficial a ordinelor comune ale ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii nr. 780/1432/2020 şi 978/1442/2020.
Situaţia persoanelor pozitive
Principalele modificări au fost operate la capitolul „Proceduri în cazul depistării unui caz suspect de COVID-19”. Astfel, persoanele al căror test este pozitiv se internează pentru 48 de ore pentru evaluarea stării de sănătate şi vor fi retestate în ziua 7 de la primul rezultat pozitiv. În cazul în care rezultatul retestării este negativ, iar persoanele nu au prezentat simp-tome, acestea îşi pot relua activitatea, inclusiv în ceea ce priveşte participarea la competiţii oficiale.
Persoanele al căror test este negativ şi care nu au fost identificate drept contacţi în urma anchetei epidemiologice îşi continuă activitatea sportivă.
Procedura în cazul contacţilor
Contacţii persoanelor pozitive, stabiliţi în urma anchetei epidemiologice, vor face un nou test RT-PCR. În cazul în care noul test este negativ, aceştia îşi vor relua activitatea sportivă, inclusiv în ceea ce priveşte participarea la competiţii oficiale. În cazul în care testul este pozitiv, vor urma procedurile stabilite prin normele sanitare în vigoare.
Dacă persoanele identificate drept contacţi nu pot face imediat testul RT-PCR, aceştia vor intra în izolare până la momentul unei noi testări.
Participarea la competiţii internaţionale
Pentru jucătorii cluburilor sau componenţii loturilor care participă în competiţii internaţionale şi care sunt testaţi mai des, în cazul apariţiei unui caz pozitiv în zilele 3 şi 2 înaintea jocurilor, respectiva persoană va fi izolată, iar echipa va juca sau, după caz, va face deplasarea pentru joc pe baza testului negativ al celorlalţi componenţi.
Sancţiuni în cazul imposibilităţii disputării jocurilor
De asemenea, conform principiilor de desfăşurare a competiţiilor în contextul pan-demiei, protocolul prevede ca o echipă care nu poate disputa un meci din cauza îmbolnăvirilor şi va pierde cu 3-0 să nu mai fie sancţionată şi financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ADVERSARA DIN UCRAINA IN CEV CUP

Forul european de volei (CEV) a operat, vineri, tragerea la sorţi a meciurilor din cupele continentale, competiţii în care sunt angrenate şi echipe româneşti.Calificată în 16-imile de finală ale Cupei CEV, echipa de volei feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgovişte va avea o misiune extrem de dificilă, urmând să înfrunte […]