REGULI NOI LA LICENŢIERE PENTRU LIGA I

Mihai ROŞOIU

Comitetul Executiv al FRF întrunit marţi, 26 noiembrie, la Casa Fotbalului, a modificat regulamentul în privinţa acordării licenţelor pentru Liga 1.
Astfel, dacă un club ce doreşte licenţa pentru Liga 1 nu va obţine minimum 60 de puncte în clasificarea academiilor va fi nevoit să plătească o sancţiune financiară şi să semneze un acord cu FRF prin care va primi o derogare de un an pentru întrunirea condiţiilor de participare, urmând ca Federaţia Română de Fotbal să ofere asistenţă cluburilor respective pentru a îndeplini toate condiţiile prin dezvoltarea propriei academii.
„Până în 2021 îmi doresc ca fiecare academie a echipelor din Liga 1 să fie la un nivel cât mai ridicat. Unul dintre principalele motive pentru care există această diferenţă între cluburile din est şi cele din vest îl reprezintă lipsa investiţiei în academii. Vom continua cu reforme în privinţa dezvoltării sectorului juvenil şi pentru cluburile din eşabanele inferioare”, a spus preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.
Din 2021, însă, nerealizarea baremului de 60 de puncte va conduce la neacordarea licenţei de Liga 1.
În acelaşi context, din 2020, Federaţia Română de Fotbal îşi doreşte să dezvolte un program nou la nivelul FRF care se va concentra pe furnizarea acestui suport de asistenţă tehnică dedicat cluburilor de L1 în dezvoltarea academiilor de copii şi juniori, acolo unde sunt probleme. Distribuirea plăţilor de solidaritate de la UEFA către cele mai bune academii
De asemenea, tot în şedinţa de astăzi s-a hotărât ca începând din decembrie 2020, plăţile de solidaritate de la UEFA să se facă în funcţie de principiul clasificării academiilor. Astfel, banii veniţi de la UEFA vor fi împărţiţi de FRF primelor 20 cluburi profesioniste din topul clasificării academiilor, indiferent de eşalonul competiţion-al. Condiţia de a fi club profesionist este una impusă de forul de la Nyon. Cluburile vor avea obligaţia să investească banii respectivi la nivel de copii şi juniori. Pentru decembrie 2019, modalitatea va rămâne aceeaşi: suma va fi împărţită în mod egal cluburilor din Liga 1 care nu au evoluat în grupele unei competiţii europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Liga a V-a. Seria Vest

Liga a V-a. Seria Vest