REGULI DE COMPORTAMENT PE MUNTE, ÎNCĂLCATE

0 0

16 avertismente pentru turiştii care nu au respectat REGULI DE COMPORTAMENT PE MUNTE, jandarmii montani de la posturile Peştera şi Zănoaga desfăşurând 34 de acţiuni de informare a turiştilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale şi a incidentelor conform prevederilor Legii nr. 54 din 2012 ce vizează desfăşurarea activităţilor de picnic. De asemenea, jandarmii montani au desfăşurat şi acţiuni de prevenire conform Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi a Ordonanţei de Urgenţă nr. 34 din 2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente, dar şi la pericolele la care îşi pot expune sănătatea şi siguranţa prin camparea în locuri neamenajate. Activităţile la care au paticipat peste 130 de turişti s-au desfăşurat în zonele Lunca Padinei, Horoabe, Păstrăvărie, Blana, Zănoaga, Dichiu şi Piatra Arsă din masivul Bucegi, în locuri de campare, la obiective turistice, precum şi pe traseele montane. În urma acestora au fost aplicate 16 avertismente, pentru parcarea autovehiculelor în alte zone decât cele special amenajate în acest scop, circulaţia pe pajişti cu orice mijloace de transport, precum şi pentru aprinderea focului în fondul forestier naţional, în alte locuri decât cele special amenajate şi marcate ori la o distanţă mai mică de 30 de metri de limita pădurii.
În activităţile desfăşurate jandarmii montani au acţionat atât independent, cât şi în comun cu reprezentanţi ai Administraţiei Parcului Natural Bucegi.
În cadrul acţiunilor au fost distribuite peste 150 de materiale informative.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

NEATENŢIA ÎN TRAFIC FACE VICTIME

Accident la Pitaru, pe DJ711 A, pe raza localităţii Potlogi, un bărbat de 26 ani, în timp ce conducea autocamionul marca Mercedes, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul din faţă, marca Ford, condus de către un şofer de 21 ani, fiind proiectat în autoturismul marca Renault, parcat […]