Published On: mar, apr. 22nd, 2014

REGULAMENT PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA JOCURILOR DIN PLAY-OFF ŞI PLAY-OUT, LIGA A 2-A/LIGA A 3-A, CAMPIONATUL EDIŢIEI 2013-2014 Desfăşurarea Campionatului Liga a 2-a, Liga a 3-a, Faza a II-a

nichiduta.ro

SPORT1. în faza a Il-a, echipele vor juca în sistemul play-off (primele şase clasate joacă între ele tur-retur, 10 meciuri) şi play-out (echipele clasate pe locurile 7-12 joacă între ele tur-retur, 10 meciuri).
Echipele intră în play-off şi respectiv, play-out, numai cu punctele acumulate în jocurile directe dintre ele în faza I, în tur şi retur, rezultând astfel noi clasamente.
în funcţie de locul ocupat în noul clasament echipele vor prelua numărul corespunzător din clasament atât pentru participarea în sitemul play-off, cât şi pentru participarea la sistemul play-out; jocurile se vor disputa conform schemei Berger pentru şase echipe tur-retur (ANEXA 1), începând cu data de 18.04.2014 pentru Liga a 3-a, şi 18.04.2014 pentru Liga a 2-a, conform calendarului competiţional aprobat (ANEXA 2).
2. La propunerea reprezentanţilor Ligii a 2-a şi Ligii a 3-a, în Comitetul Executiv din data de 01.02.2014, s-a aprobat anularea cartonaşelor galbene acumulate în faza I, pentru faza a ll-a (play-off/play-out), menţinându-se numai suspendările aplicate pentru cartonaşe roşii.
3. Dacă în timpul desfăşurării fazei a ll-a (play-off/play-out) o echipă sau mai multe se retrag, se desfiinţează, sau sunt excluse din activitatea competiţională, rezultatele jocurilor disputate de acestea se omologhează cu scorul de 3-0 în favoarea echipelor adverse.
în cazul seriilor descompletate, situaţie ce intervine în prezent în desfăşurarea play-out, jocurile vor fi programate conform schemei Berger, urmând ca în fiecare etapă o echipă să nu joace.
5. O situaţie de excepţie este în Liga a 3-a, seria a 4-a;
– Echipa CS Jiul Rovinari, în urma unor hotărâri ale Comisiei de disciplină, a fost sancţionată cu depunctare (scăderea a 18 puncte asupra celor acumulate în campionat), ajungând astfel în situaţia de a participa la jocuri în sistemul play-out, în loc de play-off, cum se afla înainte de a fi depunctată.
– în această situaţie linia de clasament a acestei echipe se va face cu rezultatele celorlalte echipe clasate pe locurile 7-12, tur-retur.
6. Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în play-off/play-out, clasamentul sa va stabili pe baza aplicării prevederilor art. 28 din ROAF.
Solicitările cluburilor privind schimbarea jocurilor oficiale (ora, dată, localitate), trebuie să respecte prevederile art. 14 din ROAF.
în ultima etapă a play-off-ului/play-out-ului jocurile echipelor din aceiaşi categorie vor fi programate în mod obligatoriu în aceeaşi zi şi la aceiaşi oră, cu excepţia jocurilor care nu influenţează promovarea/retrogradarea, acestea putând fi programate în alte zile şi la alte ore.
Modalitatea de promovare/retrogradare a echipelor participante la play-off şi play-out, pentru campionatul 2014-2015, atât la Liga a 2-a cât şi la Liga a 3-a, este prevăzută şi aprobată în şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din data de 14.08.2013 (ANEXA 3).

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro