Published On: mie, mart. 1st, 2017

Regulament privind gestionarea câinilor cu stăpân din oraşul Pucioasa şi demararea unei ample acţiuni de sterilizare

nichiduta.ro

Săptămâna trecută, Consiliul Local Pucioasa a votat proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului privind gestionarea câinilor cu stăpân din oraşul Pucioasa. Administraţia locală de la Pucioasa lucrează şi la elaborarea unui regulament privind înfiinţarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân la nivelul UAT Pucioasa. Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana a ţinut să puncteze că punând în aplicare acest regulament privind gestionarea câinilor cu stăpân din oraşul Pucioasa, este un prim pas în ceea ce priveşte marea problemă a oraşului Pucioasa, şi anume câinii fără stăpân. Mai mult, autorităţile locale din Pucioasa au anunţat că vor susţine şi un program de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân. Acţiunea va avea şi o susţine financiară de la bugetul local, cel mai probabil de 50.000 de lei. Sterilizarea câinilor este o obligaţie legală atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice în baza OUG nr. 155/21.11.2001.
„Cred că dacă vrem să tratăm foarte serios subiectul câinilor fără stăpân atunci trebuie să pornim cu acest lucru, stoparea abandonului câinilor de către propietari şi sterilizarea câinilor. În primul rând trebuie demarată o acţiune de sterilizare şi astfel oprim naşterile necon-trolotate şi aruncarea câinilor la pubelele de gunoi. Acest regulament este făcut în baza legii şi a fost dat la verificat către cei trei medici veterinari din oraş şi au venit şi dumnealor cu amendamente. Dacă îl punem în aplicare ne va ajuta parţial în rezolvarea câinilor fără stăpân.”, a declarat primarul Constantin Ana.
Primăria Pucioasa, în colaborare cu medicii veterinari din oraş, va efectua campanii de mediatizare cu privire la prezentul Regulament, de conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la legislaţia în vigoare, la necesitatea respectării drepturilor animalelor, a răspunderii faţă de animalul propriu.
Primarul Constantin Ana dă asigurări locuitorilor oraşului Pucioasa că în cel mai scurt timp se va rezolva şi problema câinilor fără stăpân.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro