Published On: mie, apr. 19th, 2017

Reducerea datoriilor, o prioritate pentru echipa managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte

nichiduta.ro

O prioritate majoră pe agenda de lucru a conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte este să reducă datoriile unităţii spitaliceşti. Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte înregistrează, în momentul de faţă, datorii de 14,5 milioane de lei. Managerul unităţii spitaliceşti, dr. Claudiu Dumitrescu, a ţinut să sublinieze că a reuşit să reducă din debitul total, care, la momentul preluării conducerii spitalului, era de 20 milioane lei: „La 31 martie 2017 ne aflăm la un stadiu de 14,5 milioane lei (145 miliarde lei vechi). Deci suntem în scădere, cu mici variaţii, de la lună la lună, în funcţie de încasările şi plăţile pe care le avem. Nu este foarte bine, dar suntem pe un trend descendent al datoriilor pe care noi sperăm să-l menţinem. Deşi la început datoriile tind să crească mai uşor, ulterior scăderea se produce un pic mai dificil. Ca să asigurăm un act medical de calitate nu putem să scădem cheltuielile foarte mult. De fapt, în sănătate, veniturile pot să crească, ceea ce este de dorit, dar cheltuielile pot fi doar optimizate, nu scăzute, pentru că nu putem să scădem cheltuielile pentru materiale sanitare sau medicamente. Ne-am propus ca pacientul, în SJUT, să nu plătească medicamentele. Deci, cât este internat, spitalul este dator să-i asigure medicaţia corespunzătoare, cu mici excepţii, în funcţie de anumite medicamente care poate nu se găsesc sau care nu sunt achiziţionate la timp. Investigaţiile şi tratamentul, totul trebuie să fie gratuit, conform legii”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târ-govişte , dr. Claudiu Dumitrescu.
Managerul unităţii spitaliceşti a ţinut să sublinieze că se poate reduce cheltuielile pentru materiale sanitare sau medicamente.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro