RECORD DE PARTICIPARE LA”CUPA TYMBARK”

Mihai ROŞOIU

Pentru al treilea an consecutiv, elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, băieţi şi fete, joacă fotbal cu bucurie şi pasiune pentru a demonstra că merită să rămână în competiţie şi să câştige titlul de campioni ai Cupei Tymbark Junior.
Departajarea celor mai bune echipe de fotbal va avea loc în cadrul Marii Finale care se va desfăşura la începutul lunii iunie. Până atunci, toţi cei 131.580 de elevi care s-au înscris în ediţia 2018-2019 a turneului, cu 5% mai mulţi ca în precedenta, joacă fotbal cu multă ambiţie pentru a se califica în fazele superioare ale Cupei Tymbark Junior.
Competiţia se desfăşoară la nivel naţional şi este organizată de către Federaţia Română de Fotbal şi Maspex Romania, prin brandul Tymbark, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale. Întrecerea vizează atât descoperirea de talente, cât şi încurajarea practicării mişcării şi a sportului de către copii. Ambasadorul competiţiei este Miodrag Belodedici, dublu câştigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Naţională a României în anii ’90.
CupaTymbark Junior, întrecere la fotbal adresată elevilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, fete şi băieţi, se află în cel de-al treilea an al activităţii sale. După doi ani în care numărul de elevi înscrişi în competiţie a depăşit toate aşteptările (122.691 elevi în anul competiţional 20162017 şi 124.759 elevi în 2017-2018), ediţia cu numărul 3 a competiţiei a adus o nouă surpriză plăcută organizatorilor: 131.580 de elevi din toată ţara s-au înscris la start cu dorinţa de a deveni campioni ai Cupei Tymbark Junior.
„Sunt bucuros să văd că din ce în ce mai mulţi copii participă în această competiţie de succes. Viitorul fotbalului românesc creşte frumos pe terenurile şcolilor din întreaga ţară”, spune Răzvan Burleanu, Preşedintele FRF.
În luna octombrie 2018, Cupa Tymbark Junior, organizată de către Federaţia Română de Fotbal în parteneri-at cu Maspex Romania şi Ministerul Educaţiei Naţionale, a fost nominalizată la categoria „Participare” în cadrul prestigioasei gale UEFA Grow Awards.
„Ne bucurăm foarte mult să vedem că proiectul Cupa Tymbark Junior creşte de la an la an. Interesul pentru-această competiţie este tot mai susţinut, elevii şi profesorii sunt foarte implicaţi şi determinaţi pentru a-şi realiza obiectivul de a deveni campioni. Pentru noi, susţinerea acestei competiţii înseamnă emoţii, bucurie, vise împlinite pentru copiii pasionaţi de fotbal. Dar, totodată, înseamnă peste o sută de mii de copii care fac sport, atât de necesar pentru o dezvoltare armonioasă”, a declarat Krzysztof Grabowski, Preşedinte Maspex Romania.
Cupa Tymbark Junior are două componente, una pentru echipele de băieţi şi una pentru echipele de fete şi este structurată pe grupe de vârstă, după cum urmează: grupa de vârstă U8 – în care se pot înscrie elevii din clasa pregătitoare, clasa I şi a II-a, grupa de vârstă U10 – în care se pot înscrie elevii din clasele a III-a şi a IV-a şi grupa de vârstă U12 – în care se pot înscrie elevii din clasele a V-a şi a VI-a. În cadrul etapei zonale (băieţi şi fete), meciurile se dispută în 8 zone geografice ale României. Meciurile sunt programate astfel încât să nu fie perturbat programul de studiu al elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Dezvoltarea SC AVANTAJ TEXTIL ONLINE SRL prin achiziţia de utilaje performante"

„Dezvoltarea SC AVANTAJ TEXTIL ONLINE SRL prin achiziţia de utilaje performante”