Recomandările poliţiştilor pentru o adolescenţă în siguranţă

În vederea creşterii gradului de siguranţă al copiilor şi adolescenţilor, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa îi sfătuiesc pe tineri să evite compania persoanelor violente şi cunoscute cu un comportament delincvent.
Analizaţi singuri, pe baza educaţiei primite, riscurile la care vă expuneţi şi nu vă lăsaţi influenţaţi de ceilalţi.
Atunci când consideraţi, exprimaţi-vă părerea şi atrageţi atenţia prietenilor cu privire la consecinţele la care se expun prin săvârşirea unor fapte antisociale.
Respingeţi propunerile cunoscuţilor de a participa la anumite „distracţii” (consum de alcool, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice).
Nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă. Apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta (părinţi, poliţişti).
De asemenea, pentru prevenirea implicării minorilor în comiterea de fapte antisociale, părinţilor le recomandăm să asigure în familie un climat afectiv, de bună înţelegere, să se intereseze permanent de situaţia copilului şi să încerce să îi cunoască prietenii.
De asemenea, este necesar să comunicaţi permanent cu acesta, iar atunci când observaţi o schimbare negativă în comportamentul copilului dumneavoastră, motivaţi-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă.
Când situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliţie, organizaţii neguvernamentale), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Anunţ licitaţie vânzare teren

Anunţ licitaţie vânzare teren str. Comişanilor, 800 mp.PRIMĂRIA COMUNEI COMIŞANI, cu sediul în COMIŞANI, cod poştal 137120, Str. Suseni, nr. 221, judeţul Dâmboviţa cod fiscal 4280140, telefon 0245/263017, tasta 8, email: primarie@comisani.ro, organizează licitaţie publică pentru vânzare teren în suprafaţă de 800 mp, proprietate privată a comunei Comisani, situat în […]