RECOMANDĂRILE POLIŢIŞTILOR DIN DÂMBOVIŢA PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN SOCIETĂŢI COMERCIALE

Pentru a preveni astfel de fapte, poliţiştii din Dâmboviţa le recomandă agenţilor economici adoptarea unor măsuri de protecţi. Stabiliţi o strategie de siguranţă a magazinului pentru prevenirea furturilor în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi asiguraţi-vă că tot personalul o cunoaşte şi o respectă.
Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită

persoanelor suspecte-potenţiali infractori. In general, aceştia au un comportament specific, privesc mai degrabă în jurul spaţiului comercial şi la persoanele din magazin şi mai puţin la anumite produse.
Pe cei mai mulţi dintre infractori, o abordare de genul „pot să vă ajut cu ceva?” sau „vă pot ajuta să găsiţi ceea ce căutaţi?” îi va determina să-şi abandoneze planurile.
Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa

angajaţilor. Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un persoanal bine instruit.
Este recomandat să vă dotaţi magazinul cu un sistem de alarmă şi să apelaţi la serviciile unei societăţi specializate de pază şi intervenţie rapidă.
Amplasaţi, în special în locurile cu risc ridicat, plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu

privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.
Prezentaţi produsele în vitrine sau tejghele din sticlă, bine fixate, astfel încât să nu poată fi deplasate sau dislocate.
Protejaţi bunurile de mare valoare, oferite spre comercializare, cu senzori racordaţi la sistemul de alarmă.
După terminarea programului lăsaţi casa de marcat deschisă şi în mod vizibil lipsită de bani pentru a descuraja orice infractor aflat în căutare de bani lichizi.
Depuneţi zilnic la instituţiile bancare sumele acumulate. Alternaţi traseele şi programul de deplasare, fiind indicat să fiţi însoţit de o persoană de încredere;
Se recomandă ca pentru transportul sumelor mari să se apeleze la serviciile unor firme specializate.
Nu părăsiţi magazinul, chiar pentru câteva minute, fără să vă asiguraţi că aţi încuiat uşa şi aţi securizat celelalte căi de acces.
Nu ţineţi banii din încasări la vedere şi nu depozitaţi pe tejghea sau în jurul spaţiului de servire bunuri care v-ar obtura câmpul vizual şi v-ar limita posibilitatea de a supraveghea magazinul.
Nu lăsaţi, pe timpul nopţii, bunurile de mare valoare în vitrine.
De asemenea, pe timpul nopţii, nu permiteţi pentru niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în incinta spaţiului comercial. Folosiţi, pentru a le servi, doar fereastra amenajată în acest scop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii au aplicat 633 de sancţiuni contravenţionale în numai 48 de ore

În perioada 1-2 februarie a.c., poliţiştii din Dâmboviţa au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Pe parcursul celor 2 zile, poliţiştii au intervenit la 112 evenimente, 84 dintre acestea fiind sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Au fost […]