RECOMANDĂRILE MINISTRULUI PENTRU ECHIPELE DE FOTBAL

Mihai ROŞOIU

Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a susţinut, marţi, o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat, printre altele, că oricine decide ca sportivii să iasă din cantonament şi să meargă acasă o va face sub semnătură şi îşi va asuma responsabilitatea unei eventuale îmbolnăviri. Mesajul a fost şi pentru cluburile din Liga 1.
în protocolul de reluarea a Ligii 1, MTS şi Ministerul Sănătăţii, dar şi şefii forurilor de conducere a fotbalului românesc, au stabilit un protocol de luarea a campionatului conform căruia fotbaliştii trebuie să rămână cantonaţi până la restartul competiţiei. Totuşi, la presiunea fotbaliştilor, s-a decis că aceştia pot merge acasă, însă cluburile îşi asumă întreaga responsabilitate în caz de îmbolnăvire.
Stroe a întărit încă o dată ideea, la conferinţa de presă, că oricine decide să lase fotbaliştii să plece din cantonament îşi va asuma responsabilitatea.
„Antrenamentele în grup la sporturile de echipă precum fotbalul (n.r. – se pot relua). Recomandarea noastră fermă a fost să se facă în regim de cantonament, în regim de izolare. În condiţiile în care cluburile decid să renunţe la acest regim de cantonament atunci, o vor face

asumând răspunderea, o vor face sub semnătură, în condiţiile legii. Dacă cineva dă drumul acestor sportivi acasă şi apoi revin la antrenament evident că riscul de infectare creşte semnificativ”, a spus Ionuţ Stroe, în cadrul unei conferinţe presă.
Fotbaliştii nu vor mai fi obligaţi să se pregătească în cantonamente închise, dar cluburile vor trebui să îşi asume răspunderea legală în acest sens, se arată în regulamentul privind condiţiile necesare pentru reluarea competiţiilor sportive organizate în aer liber din 1 iunie, cuprins în ordinul comun emis de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului şi publicat, sâmbătă, în Monitorul Oficial.
„Prin derogare de la prevederile stipulate în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii nr. 583/842/2020, structurile sportive pot desfăşura activitatea de pregătire sportivă şi pot participa la competiţii fără a fi necesară continuarea măsurii de cantonament închis, pe baza asumării răspunderii, în condiţiile legii, în cazul apariţiei unei infectări cu virusul SARS-CoV-2 în rândul propriilor sportivi şi staff tehnic. În cazul în care structura sportivă îşi asumă decizia de a renunţa la cantonamentul în regim închis, aceasta întocmeşte proceduri proprii, specifice ramurii sportive, care să stabilească măsuri pentru protejarea sănătăţii participanţilor la activitatea sportivă, în condiţiile legii;-în cazul în care se produce infectarea cu SARS-CoV-2 a unui participant la activitatea de pregătire sportivă sau la competiţie, se aplică

toate normele legale în vigoare cu privire la izolarea suspecţilor şi con-tacţilor acestora, procedurile de anchetă epidemiologică şi măsurile legale dispuse de organele abilitate”, se arată în documentul citat.
Jucătorii, componenţii staff-ul tehnic şi medical, personalul de suport implicat în activitatea echipelor, arbitrii şi observatorii vor fi testaţi cu 2-3 zile înainte de primul meci, dar şi din 14 în 14 zile. Dacă, în orice moment, una dintre persoanele menţionate dezvoltă simp-tome COVID-19, aceasta se izolează şi se testează RT-PCR.II.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cea mai rea dintre toate lumile posibile (114) De la explozia urbană la bidonville-ul global

de Mike Davis_„S-a constatat, în prezent, scrie antropologul René Devisch, că sub 5% din locuitorii oraşului Kinshasa au un salariu primit cu regularitate.” 1) Locuitorii supravieţuiesc „datorită grădinilor cu legume, pe care şi le-au făcut singuri şi datorită felului în care se descurcă: cumpără, revând, tra-fichează şi negociează”. „Articolulu 15” […]