Realitate cruntă O asistentă medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, de la Secţia de Pediatrie a bruscat un bebeluş pe care-l hrănea

lmagini şocante au apărut pe o pagină de socializare, cu o asistentă medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, de la Secţia de Pediatrie în timp ce brusca un bebeluş pe care-l hrănea.
La doar câteva minute după apariţia imaginilor, conducerea spitalului a demarat o amplă anchetă.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu nu a stat pe gânduri şi a spus foarte clar şi răspicat că o asistentă cu un astfel de comportament nu are ce căuta în unitatea spitalicească. Ba mai mult, managerul a spus că va merge până la desfacerea contractului de muncă. Şi directorul de îngrijiri medicale, Rodica Nicolae a spus că este foarte grav ce s-a întâmplat, convocând în şedinţă de urgenţă asistenta şefă şi ceilalţi responsabili de pe Secţia de Pediatrie pentru a se stabili cu exactitate cine este asistenta.
Poliţia şi Protecţia Copilului Dâmboviţa au luat cu asalt Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, unde se află în plină desfăşurare o anchetă de amploare, după ce pe o pagină de socializare au apărut imagini cu o asistentă în cadrul Secţiei de Pediatrie în timp ce hrănea un bebeluş şi totodată îl brusca.
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă imediat a identificat asistenta şi a convocat Comisia de disciplină a spitalului. Propunerea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte,dr. Claudiu Dumitrescu a fost desfacerea contractului de muncă, cazul fiind unul deosebit de grav.
Copilul agresat este un minor abandonat de mamă în unitatea spitalicească, dar şi cu probleme medicale destul de grave.
lPJ Dâmboviţa s-a autosesizat şi efectuează cercetări sub aspectul săvâşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.
Trebuie să precizăm că bebeluşul orfan nu este în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, dar având în vedere apariţia imaginilor, conducerea Protecţiei Copilului s-a autosesizat.
Chiar directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, Cristiana Bucur ne-a precizat că a trimis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, echipa mobilă de la Regim Urgenţe pentru a vedea care este situaţia copilului. Mai mult, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, Cristiana Bucur ne-a spus că imediat ce bebeluşul va fi externat, va fi găsită o formă de asistenţă socială de protecţie. Este primul caz de abandon din acest an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Tot directorul DGASPC Dâmboviţa, Cristiana Bucur ne-a explicat de ce copilul nu a fost raportat la direcţie ca abandon. De obicei unităţile spitaliceşti tratează bebeluşii abandonaţi de absolut toate probleme de sănătate pe care le au, iar la momentul externării este sesizată Protecţia Copilului care preia cazul.
Depre caz a fost înştiinţată şi conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, chiar vicepreşedintele CJ, Alin Manole ne-a declarat că situaţia este una destul de gravă dar are încredere că, atât conducerea spitalului, poliţia şi Protecţia Copilului Dâmboviţa vor trata cu maximă responsabilitate cazul iar cei vinovaţi vor răspunde.
Asistenta a fost concediată
Asistenta de la Spitalul de Urgenţă Târgovişte care a bruscat un bebeluş în timp cel hrănea a fost concediată.
Decizia a fost luată în unanimitate de Comisia de discilină din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
„În urma incidentului din secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, mediati-zat prin reţeaua de socializare Facebook şi preluat de presă, s-a convocat de urgenţă Comisia de Disciplină a SJUT, care după audieri şi dezbateri a propus încetarea disciplinară a raportului de muncă.
Managerul instituţiei a luat act de decizia Comisiei şi a dispus în consecinţă încetarea contractului de muncă”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Mai mult, asistenta s-a ales şi cu dosar penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şeful SDN Târgovişte, riscă să fie demis după vizita directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, în judeţul Dâmboviţa

Starea deplorabilă a unor tronsoane de pe drumurile naţionale ce străbat judeţul Dâmboviţa, i-a dat mari dureri de cap directorului general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastrucutrii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, care a făcut vineri, 27 iulie, o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa. După vizita din teren, directorul […]