Reabilitarea Podului de la Viişoara şi a Podului de la Pucioasa, în vizorul autorităţilor judeţene

I.B.

pod viisoaraIn ultima perioadă podul care trece peste râul Dâmboviţa, pod tranzitat de DN 72 Târgovişte – Găeşti, în zona Viişoara, comuna Ulmi, a devenit un subiect dezbătut în presa locală. El este un real pericol pentru cei care îl traversează. Din cauza balastierelor de pe albia râului, la baza pilonilor s-au format adevărate cratere, structura de rezistenţă fiind serios avariată. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a ţinut să facă câteva precizări având în vedere că s-au adus acuze la adresa autorităţilor. Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a ţinut să precizeze din capul locului că podul este în administrarea Societăţii de Drumuri Naţionale Târgovişte din cadrul CNADR. Încă din anul 2013, autorităţile judeţene au făcut demersuri atât către Ministerul Transporturilor cât şi la CNADR. La acest moment, 4 martie 2015, potrivit preşedintelui CJ, Adrian Ţuţuianu, obiectivul de investiţie privind reabilitarea podului de la Viişoara se află în lucru la nivel central. Mai clar, se lucrează la documentaţia tehni-co-economică după care va urma procedura de achiziţie publică iar dacă nu vor fi contestaţii potrivit preşedintelui CJ, Adrian Ţuţuianu după rectificarea bugetară, cu siguranţă obiectivul va fi finanţat şi vor începe lucrările: „Vreau să vă informez că acest pod este în atenţia noastră de foarte multă vreme. Am făcut nenumărate demersuri atât la fostul ministru Dan Şova cât şi la actualul ministru loan Rus. Se lucrează la documentaţia tehnico- economică după care va urma procedura de achiziţie publică iar după rectificarea bugetară cu siguranţă obiectivul va fi finanţat… adrian tutuianuVreau să precizez că şi săptămâna trecută parlamentarii s-au întâlnit cu ministrul loan Rus şi i-au adus din nou în atenţie acest obiectiv de strică necesitate”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedinte CJ Dâmboviţa.
Şi podul de la Pucioasa, în vizorul autorităţilor judeţene şi al Prefecturii Dâmboviţa
Un alt pod care reprezintă un real pericol pentru cei care îl traversează este cel din oraşul Pucioasa care este tranzitat atât de DN 71 Târgovişte-Sinaia cât şi de calea ferată Târgovişte-Pietroşiţa. Cel de la Pucioasa are o dublă importanţă, deserveşte atât transportul pe calea ferată cât şi cel rutier pe DN 71. Acest pod este construit în anul 1909, are 206 metri liniari şi este în administrarea SN CFR şi în anul 2014 s-au produs avarieri grave la infrastructura sa care au determinat distrugerea pragului de fund şi alte avarii care pot duce la prăbuşirea obiectivului în cazul în care vor fi precipitaţii abundente sau acumulări în Barajul de la Pucioasa. Autorităţile judeţene au cerut deja sprijin financiar pentru acest obiectiv la Compania Naţională de lnvestiţii. Mai mult, în baza unei constatări făcută de CJU, preşedintele Adrian Ţuţuianu şi prefectul loan Marinescu au dispus să se întocmească un proiect de Guvern prin care să se obţină finanţare pentru reabilitarea acestui obiectiv cât mai repede. Mai mult, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a spus că zilele aceste va merge la premierul Victor Ponta şi pe agenda sa are în atenţie să-i aducă premierului şi cele două obiective ce trebuie urgent reabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Peste 1.000 de absenţi la simularea probei scrise la Limba şi literatura română

Simularea examenelor din cadrul Bacalaureatului 2015 a început pe 2 martie, cu simularea la Limba şi literatura română – proba scrisă, de la care au absentat 1.223 de clasa a Xl-a şi a XII-a. Cei mai mulţi dintre absenţi sunt, aşa cum spune inspectorul şcolar Mihaela Anton, de la clasele […]