RĂZVĂDENII au sărbătorit de 1 DECEMBRIE

Cu mic cu mare, răzvădenii au sărbătorit alături de Primăria şi Consiliul Local Răzvad, 1 Decembrie şi totodată Centenarul Marii Uniri.
Cu toţii, purtând în suflete mândria că sunt români alături de edilul Emanuel Spătaru şi viceprimarul Ionela Şerban au luat parte la suljba religioasă de pomenire a eroilor neamului şi au depus coroane şi jerbe de flori la cele patru monumente ale eroilor neamului de pe raza comunei.
Aşa cum îi stă bine românului, la Răzvad nu au lipsit momentele artistice. Autorităţile alături de cetăţeni au încins şi o Horă a răzvădenilor, Hora Marii Unirii. Pe 1 Decembrie 1918, Marea Adunare de la Alba-Iulia votează unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului, cu România. Astfel, se creează un singur stat naţional. Ziua de 1 Decembrie devine zi naţională a României în 1990. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, ziua de 1 Decembrie a fost adoptată ca zi naţională şi sărbătoare publică în România.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MAREA UNIRE LA RĂCARI

Chiar dacă a fost o zi destul de geroasă, nimic nu i-a împiedicat pe răcăreni, cu mic cu mare, să sărbătorească 1 Decembrie şi Centenarul Marii Uniri. La primele ore ale dimineţii, centrul oraşului Răcari a fost în straie de sărbătoare. Manifestările au început la Monumentul Eroilor Răcăreni cu o […]