Published On: mie, mai 2nd, 2018

Razii ale poliţiştilor din Dâmboviţa

nichiduta.ro

Şapte infracţiuni şi peste 700 de sancţiuni contravenţionale sunt câteva din rezultatele obţinute de poliţiştii dâmboviţeni în urma unei razii organizate în cursul nopţii trecute.
În cursul nopţii de 28 spre 29 aprilie a.c., aproape 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, dintre care 134 de la ordine publică, 22 de la rutieră, 15 de la investigaţii criminale, 5 de la structura de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi 5 de la investigarea criminalităţii economice, sprijiniţi de poliţişti criminalişti, au organizat o razie pentru depistarea şi sancţionarea faptelor antisociale.
În cadrul activităţilor din teren, au fost instituite 20 de filtre, fiind controlate 611 autovehicule şi legitimate 871 de persoane. De asemenea, au fost efectuate verificări şi la 52 de societăţi comerciale. Pentru neregulile descoperite, poliţiştii au aplicat 738 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 133.000 de lei, au confiscat bunuri în cuantum total de 6.335 de lei, au reţinut 8 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare. Din totalul amenzilor aplicate, 125 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 23 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 9 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 3 pentru delicte silvice. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 525, au fost pentru nere-spectarea regulilor de circulaţie prevăzute de O.U.G 195/2002.
Dintre cele 8 permise de conducere reţinute, două au fost pentru consum de alcool şi unul pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h. Totodată, poliţiştii au constatat 7 infracţiuni, dintre care una de evaziune fiscală şi 6 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Moreni, poliţiştii au stabilit că, în cursul anului 2018, administratorul acesteia ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de mărfuri, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor aferente. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 350.000 de lei.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro