Razie pe drumurile din Dâmboviţa pentru combaterea excesului de viteză

Timp de două zile, 17-19 noiembrie a.c., poliţiştii dâmboviţeni de la rutieră au acţionat pe raza întregului judeţ pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive sau a celei neadaptate la condiţiile de drum. În cadrul activităţilor, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat 864 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 32 pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h. Totodată, au reţinut 46 de permise de conducere şi au retras 17 certificate de înmatriculare. Poliţia rutieră reaminteşte conducătorilor auto că viteza reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. De la începutul anului şi până la data de 15 noiembrie, în Dâmboviţa, viteza neadaptată la condiţiile de drum a generat 79 de accidente de circulaţie, soldate cu decesul a patru persoane. De asemenea, viteza neregulamentară a fost cauza principală a trei accidente rutiere grave, în urma cărora trei persoane şi-au pierdut viaţa.
Cercetaţi pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
La data de 19 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Moreni au oprit pe raza localităţii Vlădeni un tractor condus de un bărbat de 46 de ani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte acel vehicul. Pe numele lui, poliţiştii au întocmit un dosar penal. De asemenea, poliţiştii din Răcări au întocmit dosare penale pe numele a doi bărbaţi. Unul dintre aceştia a fost depistat în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,87 alcool pur în aerul expirat, iar celălalt în timp ce se deplasa la volanul unui vehicul neînmatriculat şi având suspendat dreptul de a şofa.
Accidente rutiere uşoare
La data de 19 noiembrie a.c., pe raza municipiului Târgovişte, pe fondul neasigurării la efectuarea manevrei de mers înapoi şi a indisciplinei pietonale, s-au înregistrat două accidente rutiere, soldate cu rănirea uşoară a două persoane. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, poliţiştii le recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Demersurile pentru realizarea centrului comercial din municipiul Târgovişte, sunt în plin proces

In vederea derulării, în bune condiţii, a proiectului privind construirea unui centru comercial în municipiul Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost gazda unei întâlniri de lucru la care au participat atât preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, vicepreşedintele Alin Manole, membri ai aparatului tehnic al instituţiei, investitorii -reprezentanţi ai societăţii […]