Razie in Târgovişte

I.B.

politiaPoliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte şi secţiilor de poliţii rurale din arondare au desfăşurat o razie pe aria de competenţă, pe linia depistării şi sancţionării faptelor antisociale. Astfel, poliţiştii au constatat două infracţiuni şi au aplicat 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.920 lei. Din totalul sancţiunilor, 18 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevăzute de Legea 61/1991 şi 7 pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. De asemenea, 51 de participanţi la traficul rutier au fost amendaţi pentru abaterile comise. În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au confiscat 400 de ţigarete şi 31 de accesorii auto, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative de provenienţă.
În condiţiile atenţionării meteorologice de înrăutăţire a vremii în cea mai mare parte a ţării, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere.
Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic! Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă sau zăpadă trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
Poliţiştii rutieri vă recomandă să folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PSD Dâmboviţa şi-a prezentat primul lot de candidaţi pentru alegerile din iunie

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a avut un mesaj foarte clar şi anume că PSD Dâmboviţa va câştiga la alegerile din 5 iunie 2016, cel puţin 60 de primării dâmboviţene şi totodată a dat asigurări că va face majoritate şi în […]