Razie a polițiștilor dâmbovițeni privind transportul de elevi

Efective din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică au organizat o razie pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.
Întrucât siguranța elevilor reprezintă una dintre prioritățile poliției dâmbovițene, în cadrul activităților desfășurate, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au verificat și autovehiculele destinate transportului de elevi pentru a se asigura că sunt respectate normele legale, totodată, reamintin-du-le conducătorilor auto importanța respectării regulilor de circulație și necesitatea adoptării unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice.
Polițiștii au controlat 398 de autovehicule, au legitimat 486 de persoane, iar pentru neregulile descoperite au aplicat 237 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 130170 de lei. Astfel, 32 de conducători auto au fost sancționați contravențional pentru nere-spectarea regimului legal de viteză, 61 pentru neportul centurii de siguranță și 9 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil.
De asemenea, alte 40 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor și bicicliștilor. Ca măsură complementară, au fost reținute 3 permise de conducere, dintre care unul pentru viteză excesivă și unul pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare unui autovehicul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pe DJ 720 A-Bucșani, accident mortal

Un autoturism a intrat în coliziune cu o căruță pe DJ 720 A-Bucșani. Autoturismul, condus de un bărbat de 66 ani, a acroșat un atelaj hipo condus de un bărbat de 86 ani. Din accident a rezultat decesul conducătorului atelajului hipo. Polițiștii au deschis în cauză un dosar penal pentru […]