Rata şomajului înregistrat în Dâmboviţa a scăzut cu 0,23 puncte procentuale

În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa erau înregistraţi, la sfârşitul lunii decembrie, 8023 şomeri (din care 3795 femei), rata şomajului fiind de 4,19%. Comparativ cu luna precedentă, acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,23 puncte procentuale.
Din totalul de 8023 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, 1120 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 6903 erau şomeri neindemnizaţi. Un alt dezechilibru se constată în ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1257 şomeri fiind din mediul rural şi de peste cinci ori mai mulţi (6766 persoane) din mediul urban.
Şomerii cu studii primare şi fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmboviţa (30,3%), urmaţi de cei cu studii gimnaziale (27,2%). 26,3% dintre şomerii înregistraţi au absolvit liceul sau şcoala postliceală. Şomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 13,2% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare reprezintă 3,0 % din total. Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 3080 persoane foarte greu ocupabile, 3984 greu ocupa-bile, 578 mediu ocupabile, iar 381 sunt persoane uşor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţe.
Rata şomajului înregistrat în Dâmboviţa se menţine cu aproape un punct procentual peste media pe ţară care, în decembrie, a fost de 3,31%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FRF, ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI

În cadrul şedinţei de Comitet Executiv al FRF din 28 ianuarie 2019 au fost aprobate documente importante pentru integritatea şi desfăşurarea activităţii fotbalistice conform celor mai bune practici la nivel european. Codul de Etică, Codul de conduită al FRF, Politica FRF Anticorupţie şi Politica FRF privind Cadourile şi Ospitalitatea vor […]