Rata şomajului înregistrat în Dâmboviţa a coborât la 4,74% în luna septembrie

La sfârşitul lunii septembrie 2018, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa erau înregistraţi 9074 şomeri (din care 4222 femei), rata şomajului fiind de 4,74 %.
Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 4,83 %, acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,09 puncte procentuale. Rata şomajului înregistrat în Dâmboviţa este cu 1,34 puncte procentuale peste media pe ţară (3,4%) dar trebuie spus că sunt şi mai multe judeţe în care acest indicator se apropie şi chiar depăşeşte 8%.
Din totalul de 9074 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, 1135 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 7939 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1417 şomeri provin din mediul rural şi 7657 sunt din mediul urban.
Şomerii cu studii primare şi fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmboviţa (31,9 %), urmat de cei cu studii gimnaziale (26,7 %), iar 26,2 % au absolvit liceul sau şcoala postliceală. Şomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,3 % din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare sunt 2,9 %.
Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilită prin profilare, se prezintă astfel: 5064 persoane foarte greu ocupa-bile, 3090 greu ocupabile, 574 mediu ocupabile, iar 346 sunt persoane uşor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CÎRSTEA RĂMÂNE PE LOCUL BS

Simona Halep începe, luni, săptămâna cu numărul 52 în fruntea clasamentului WTA, având un avans de 1.046 de puncte faţă de jucătoarea clasată pe locul al doilea, germana Angelique Kerber, pe care îl va păstra până la finalul anului. Halep a depăşit-o pe Victoria Azarenka din Belarus, care a „stat” […]