Rata şomajului, în uşoară scădere

La sfârşitul lunii aprilie,Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa înregistra în baza de date un număr de 12.338 şomeri din care 5.241 sunt femei.
În numărul total sunt cuprinşi şomerii care beneficiază de indemnizaţie – 1.251 de persoane, precum şi şomerii nein-demnizaţi – 11.087 de persoane, în majoritate din categorii greu integrabile pe piaţa muncii.
Dintre şomerii dâmboviţeni, 272 sunt persoane cu studii superioare, 1.423 persoane au studii medii, restul fiind absolvenţi ai ciclului inferior al liceului sau de şcoali de arte şi meserii.
Rata şomajului, calculată la data de 30 aprilie 2017, la nivelul judeţului Dâmboviţa a fost de 6, 20%, mai mică cu 0,19% decât în luna martie 2017, dar se menţine cu 1,5 puncte procentuale peste media naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DÂMBOVIŢENII POPA ŞI CORBU AU CÂŞTIGAT CUPA LIGII LA FOTBAL

Dinamo Bucureşti a câştigat în premieră Cupa Ligii la fotbal, după ce a învins-o în finală pe ACS Poli Timişoara cu scorul de 2-0 (2-0), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Capitală. Ambele goluri ale lui Dinamo au fost reuşite de atacantul slovac Adam Nemec (6, 26). Dinamo şi-a confirmat […]