Rata şomajului în Dâmboviţa, în creştere cu 0,15 puncte procentuale

La sfârşitul lunii trecute, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, înregistra în baza de date un număr de 10.033 de şomeri, din care 4.577 sunt femei. în numărul total sunt cuprinşi şomerii care beneficiază de indemnizaţie – 1.035 de persoane, aproximativ 10% din total, precum şi şomerii neindemnizaţi – 8.992 de persoane.
În funcţie de studiile absolvite şi pregătirea profesională, în Dâmboviţa erau 275 de şomeri cu studii superioare şi 2.077 de persoane cu studii medii, calificate în diverse meserii. Trei sferturi din numărul total al celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, respectiv 7681 persoane, erau din categoria celor care au absolvit ciclul inferior al liceului sau şcoala de arte şi meserii.
Rata şomajului, calculată la data de 31 mai 2018, la nivelul judeţului Dâmboviţa a fost de 5, 17%, mai mare cu 0,15 puncte procentuale decât în luna aprilie 2018 şi cu 1,37 puncte procentuale decât media pe ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prestaţia echipei de la Târgovişte i-a fost fatală MUTU, DAT AFARĂ DE LA FC VOLUNTARI

Directorul general al clubului FC Voluntari, Dan Leasă, a declarat, joi, că a demsionat după ce antrenorul Adrian Mutu a fost dat afară de Consiliul de Administraţie al grupării ilfovene. „Mi-am dat demisia pentru că azi, în urma unei şedinţe, Consiliul de Administraţie a decis să îl schimbe pe Mutu. […]