Rată de promovabilitate sub 30% la Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Ministerul Educației a publicat rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2021.
Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de Bacalaureat 2021 este 30,3%.
În aceeași sesiune a anului trecut, înainte de soluționarea contestațiilor, procentul candidaților promovați a fost 31,5%.
„La nivelul județului Dâmbovița, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 29,53%, în creștere cu 2,77% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea august-septembrie a anului tre-cut(26,76%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 30,99%, iar pentru promoțiile anterioare 26,48%.
Au promovat 230 decandidați, dintr-un total de 779 de candidați prezenți (526 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 253 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).
Pe probe de examen, situația este următoarea:

  • Proba E)a) – Limba și literatura română -rata de promovare este de 61,77%;
  • Proba E)c) – Proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie) – rata de promovare este de 38,73%;
  • Proba E)d) – Proba la alegere a profilului și a specializării – rata de promovare este de 56,10%”, a precizat inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița, prof. Cătălina Homeghiu.
    Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 3 septembrie.
    Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FLACĂRA MORENI, DEBUT PERFECT ÎN LIGA I. FC Argeș 2 - Flacăra Moreni 0-1(0-0)

A marcat: Flavius Nicolae (min.83)FC Argeș 2 a început cu stângul noul sezon de liga a treia. Echipa pregătită de Constantin Schumacher a pierdut cu 0-1, confruntarea de vineri seară, de pe propriul teren, cu Flacăra Moreni.Disputa de la baza sportivă Albota a fost una destul de echilibrată, cu ocazii […]