„RAIL ACTION DAY – 24 BLUE” – OPERAŢIUNE INTERNAŢIONALĂ PE CĂILE FERATE

Poliţia Română a participat la cea de-a XVI-a acţiune internaţională RAILPOL, denumită „RAIL ACTION DAY -24 BLUE”, organizată simultan în Europa, pentru siguranţa transporturilor feroviare.
În zilele de 22 şi 23 noiembrie a.c., statele RAILPOL participante au desfăşurat controale în staţii şi pe trenurile de călători, pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale din sistemul transporturilor feroviare. La acţiune au participat peste 400 de poliţişti de la transporturi. Pe parcursul a 24 de ore, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au fost efectuate controale în 270 de staţii CF şi în 346 de trenuri de persoane şi 54 de trenuri de marfă, fiind legitimate peste 900 de persoane. În cadrul acţiunii au fost verificate 107 centre de colectare de metale feroase şi neferoase, fiind confiscate peste 500 de kilograme de deşeuri metalice achiziţionate ilegal. Au fost întocmite dosare penale, în care sunt cercetate 15 persoane, dintre care 4 pentru agresiuni, violenţe sau comportament antisocial, 3 pentru distrugeri şi 8 pentru alte genuri de infracţiuni.
RAILPOL (Reţeaua europeană a forţelor de poliţie transporturi) este o asociaţie internaţională a organizaţiilor statelor membre al UE, cu atribuţii în domeniul menţinerii ordinii şi siguranţei publice în sectorul transporturilor feroviare.
Obiectivul principal al acestei asociaţii este să intensifice, la nivel european, cooperarea poliţienească internaţională pe căile ferate, pentru siguranţa călătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Constatări ale poliţiştilor specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase

La data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat verificări la domiciliului unui bărbat de 42 de ani, din Dragodana, constatând că acesta nu a depus două pistoale la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la data expirării valabilităţii […]