„RAIL ACTION DAY – 24 BLUE” -OPERAŢIUNE INTERNAŢIONALĂ PE CĂILE FERATE

Poliţia Română a participat la cea de-a XVII-a acţiune internaţională RAILPOL, organizată simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, pentru siguranţa transporturilor feroviare.
În zilele de 26 şi 27 martie a.c., statele RAILPOL participante au desfăşurat controale în staţii şi trenuri de călători, pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale din sistemul transporturilor feroviare.
La acţiune au participat peste 500 de poliţişti de la transporturi. Pe parcursul a 24 de ore, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, au fost efectuate controale în 316 staţii feroviare, în aproape 300 de trenuri de persoane şi 44 de trenuri de marfă, fiind legitimate peste 1.250 de persoane.
Au fost verificate 129 de centre de colectare de metale, fiind descoperite 7.700 de kilograme de deşeuri metalice feroase scoase ilegal din gestiunea unei societăţi comerciale, care face obiectul unui dosar penal de evaziune fiscală. Totodată, au fost confiscate aproape 3.200 de kilograme de deşeuri metalice achiziţionate ilegal. Au fost întocmite dosare penale, în care sunt cercetate 23 de persoane, pentru tâlhărie, distrugeri sau pentru deţinere ilegală de droguri.
Pe parcursul acţiunii, poliţiştii români de la transporturi au realizat schimburi de date şi informaţii cu omologii din celelalte state europene angrenate.
RAILPOL (Reţeaua europeană a forţelor de poliţie transporturi) este o asociaţie internaţională a organizaţiilor statelor membre al UE, cu atribuţii în domeniul menţinerii ordinii şi siguranţei publice în sectorul transporturilor feroviare. Obiectivul principal al acestei asociaţii este să intensifice, la nivel european, cooperarea poliţienească internaţională pe căile ferate, pentru siguranţa călătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE OPERAŢIUNI ILEGALE CU DROGURI DE RISC ŞI SUBSTANŢE PSIHOACTIVE

Poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate din Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 15 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu droguri de risc şi substanţe psihoactive. În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate telefoane mobile, tablete, laptopuri, arme supuse autorizării, proiectile, seminţe de cannabis, comprimate de […]