Published On: mie, ian. 30th, 2019

Raed Arafat ia în calcul propunerea ca urgenţele din zona Niculeşti, Butimanu, Crevedia să fie preluate, fie de Ambulanţa Buftea sau de Ambulanţa Săftica

nichiduta.ro

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a avut o întâlnire de lucru cu preşedinţii subfilialelor Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Dâmboviţa. Au fost prezenţi foarte mulţi primari dâmboviţeni. S-au discutat foarte multe probleme legate de sistemul medical de urgenţă cu care se confruntă comunităţile dâmboviţene.
De exemplu, primarul comunei Niculeşti, Dorinei Soare a adus în discuţie o problemă foarte importantă şi anume cea legată de urgenţele preluate de Ambulanţa Dâmboviţa din zona Niculeşti, Butimanu, Crevedia. Concret, edilul i-a transmit secretarului Raed Arafat, că oamenii aşteaptă ceva timp să ajungă la urgenţă o ambulanţă trimisă fie din staţia Târgovişte sau din substaţiile Răcari sau Bilciureşti. Mai mult, edilul comunei Niculeşti, Dorinel Soare a spus că timpii de aşteptare, dar şi timpul de transport al pacientului până la Spitalul Târgovişte, la o distanţă de 60 de km ar putea fi redus dacă urgenţele ar fi duse direct către spitalele din capitală, distanţa fiind de doar 25 de km şi dacă totodată urgenţele ar fi preluate fie de Ambulanţa Buftea care se află la o distanţă de 15 km de Niculeşti, 1 km de Crevedia sau de Ambulanţa Săftica.
Edilul Dorinel Soare a spus că situaţia ar putea fi rezolvată în baza ORDINULUI Nr. 1765 din 22 decembrie 2006 privind arondarea judeţelor la centrele regionale, luându-se în considerare regiunile de dezvoltare socio-economică din care fac parte, precum şi distanţele aeriene şi terestre dintre un spital judeţean şi un anumit centru regional.
Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a arătat deschis, ba mai mult, a spus că pe baza unei adrese scrise şi unei discuţii cu ministrul Sănătăţii, lucrurile îşi vor găsi rezolvare.
Edilul comunei Niculeşti, Dorinel Soare a trimis deja adresa către dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
Spitalele din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman sunt arondate centrului universitar Bucureşti, respectiv unităţilor sanitare regionale de tip IA şi IB din municipiul Bucureşti.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro