Puncte de acces gratuit la internet wireless la Pucioasa, Răcari şi Gura Foii prin programul WiFi4EU

Pucioasa, Răcari şi Gura Foii sunt localităţile dâm-boviţene care au fost declarate câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, adică respectivele unităţi administrativ-teritoriale vor primi bonuri valorice de 15.000 euro fiecare, pentru a instala puncte de acces gratuit la internet wireless în pieţe publice, parcuri, biblioteci şi în muzee. Vineri,7 decembrie 2018, Comisia Europeană (CE) a anunţat lista localităţilor câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care 224 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.
„Proiectul iniţiat de europarlamentarul român Claudia Ţapardel prin care 224 de localităţi vor avea wifi gratuit a fost aprobat de Comisia Europeană. Astfel 224 de localităţi din România au fost declarate câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul finanţat de Comisia Europeană „WiFi4EU” prin care respectivele unităţi administrativ-teritoriale vor primi bonuri valorice de 15.000 euro fiecare, pentru a instala puncte de acces gratuit la internet wireless în pieţe publice, parcuri, biblioteci şi în muzee. Din judeţul Dâmboviţa localităţile Pucioasa, Răcari şi Gura Foii au fost declarate câştigătoare ale primului apel de proiecte”, a scris deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan pe pagina sa de socializare.
Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de localităţi. Reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal. Finanţarea va fi acordată numai reţelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similară în acelaşi spaţiu public. Localităţile care nu au fost câştigătoare în această rundă, vor avea încă trei oportunităţi de depunere a cererilor de finanţare prin WiFi4EU. Până în 2020, în total vor fi alocate 120 milioane de euro din bugetul UE pentru aproximativ 8.000 de localităţi din toate statele membre, precum şi din Norvegia şi Islanda. 224 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless, prin programul Wifi4EU derulat de Comisia Europeană, între aceste localităţi regăsindu-se şi capitala ţării, Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

AJUTOR FINANCIAR PENTRU SISTEMUL DE PROTECŢIE A COPILULUI ŞI CENTRELE PUBLICE PENTRU PERSOANE ADULTE CU HANDICAP

La sfârşitul săptămânii trecute, printr-o hotărâre de Guvern s-a aprobat alocarea sumei de aproximativ 225 milioane de lei unor unităţi administrativ-teri-toriale, pentru finanţarea cheltuielilor de susţinere a sistemului de protecţie a copilului, precum şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap. Aceste fonduri sunt necesare întrucât numărul copiilor aflaţi […]