PUMNII STRÂNŞI PENTRU NAŢIONALA LUI CĂTĂLIN TĂNASE!

Mihai ROŞOIU

SALA SPORTURILORMai puţin de zece zile ne mai despart de debutul Campionatului European U16 feminin -Divizia B, ediţia 2016, eveniment care va fi organizat în trei arene sportive din Oradea în perioada 5-14 august 2016.
Conform FIBA, la startul întrecerilor continentale şi-au anunţat participarea 23 de echipe naţionale din toate colţurile Bătrânului Continent, astfel că Europenele U16 din acest an reprezintă cel mai mare eveniment baschetbalistic organizat vreodată în municipiul Oradea.
Echipele participante au fost repartizate de FIBA în patru grupe, după cum urmează: • Grupa A – Estonia, Slovenia, Israel, Olanda, Austria, Cipru
• Grupa B – Albania, Danemarca, Ucraina, Grecia, Luxemburg, Islanda
• Grupa C – Scoţia, Finlanda, Bulgaria, Anglia, Irlanda, Bosnia-Herţegovina
• Grupa D – Macedonia, Polonia, România, Belgia, Norvegia
Primele două clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală, echipele situate pe locurile 3-4 vor continua în grupa valorică 9-16, iar ultimele două clasate vor juca în turneul pentru locurile 17-23.
Reprezentativa feminină U16 a României este coordonată de antrenorul principal Cătălin Tănase, sprijinit de secundul Larisa Toma şi kinetoterapeutul Constantin Muscă. În cantonamentele de pregătire pentru participarea la Europenele U16 au fost convocate de staff-ul tehnic următoarele sportive: Maria Ferariu, Nicolette Orban, Sarah Dumitrescu, Silvia Spier, Irina Pârău, Alexandra Ghiţă, Helga Csurulya, Reka Ferencz, Carla Popescu, Rebecca Coroian, Daniela Topan, Denisa Vati, Daria Rusu, Aria Casale, Adina Ciciovan şi Ştefania Cătinean.
Conform programului, lotul naţional tricolor se află deja la Oradea din data de 21 iulie, intrând astfel în linie dreaptă pentru o participare cât mai bună în cadrul Campionatului European U16, Divizia B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CIRSTEA SE MENŢINE PE LOCUL 88 WTA. Târgovişteanca ocupă locul 65 în ierarhia tenismenelor care luptă pentru calificarea la Turneul Campioanelor din acest an

Românca Simona Halep se menţine pe locul al cincilea în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni, la aproape 300 de puncte de locul patru, ocupat de poloneza Agnieszka Radwanska. Halep este devansată de americanca Serena Williams, de germanca Angelique Kerber, de Garbine Muguruza (Spania) şi […]