Pucioasa luptă să realizeze aducţiunea de apă din conducta MHC Water Power

După cum ştim, cea mai acută problemă cu care se confruntă oraşul Pucioasa este cea legată de apa potabilă. Cea mai mare şansă a locuitorilor oraşului Pucioasa de a bea apă potabilă de la robinet este implemenatrea proiectul care priveşte aducţiunea de apă din conducta societăţii MHC Water Power din Fieni, apă care vine tot din zona de munte, din Lacul Scropoasa. Vinerea trecută, edilul Constantin Ana, alături de reprezentaţi ai Companiei de Apă Târgovişte, care cunosc foarte bine toate sursele de apă potabilă din zona de nord a judeţului Dâmboviţa, a mers direct la sursă pentru a se convinge care este cea mai bună variantă. În picioare a rămas aducţiunea de la MHC Water Power: „Aşa cum ştim cu toţii, cea mai mare problemă a oraşului nostru este alimentarea cu apă potabilă. Timp de doi ani de zile am tot căutat soluţii, împreună cu toate părţile implicate (Compania de Apă, Apele Române, Consiliul Judeţean Dâmboviţa). În tot acest timp am sperat la finalizarea lucrărilor Companiei Naţionale de Investiţii, pe proiectul UAT Fieni. Ce nu am făcut eu până vineri este un lucru simplu şi poate esenţial! Vineri, împreună cu colegii mei şi cu un reprezentant al Companiei de Apă am făcut un pas simplu, dar foarte important. Am mers în toată zona montană şi am identificat la faţa locului toate sursele de apă ce au fost prezentate ca şi soluţie pentru alimentarea oraşului nostru. Deşi informaţiile sunt în mare dezamăgitoare, astăzi avem în sfârşit o radiografie clară a situaţiei. Astfel, zona Răteiu – Gâlma, împreună cu cele 4 foraje din zonă, asigură un debit maxim de 155 litri/secundă, iar în medie debitul este între 80-100 l/s. Ce ne spune acest lucru? Ne confirmă faptul că, la finalizarea (foarte greoaie) a conductei realizate pe CNI (unde contractul de lucrări a fost reziliat!) şi în condiţiile aproape imposibile de refacere a conductei de 3,8 km din amonte, realizată de CJD, tot nu vom avea apă din munte!!! Practic, toată apa din zona Gâlma – Răteiu, abia acoperă necesarul localităţilor din zona de nord a judeţului. Apoi am urcat la 7 Izvoare. Zonă superbă, unde doar unul dintre aceste izvoare mai furnizează apă în cantităţi impresionante (o medie de 400 litri/secundă). Numai că, locaţia acestor izvoare este una foarte greu accesibilă, în amonte de lacul de acumulare de la Scropoasa, lac ce captează în final toate aceste izvoare, râul Ialomiţa şi apa ce vine din Bolboci printr-un canal de fugă. Reliefeul zonei, diferenţa de nivel, lungimea, diametrul conductei ce urmează a fi proiectate, m-au făcut să trag o concluzie: această construcţie nu este imposibil de realizat, dar bugetul necesar se ridică după estimările specialiştilor la câteva zeci de milioane de euro. Aşa că, la 35 de ani de la lansarea acestei idei, probabil se vor mai adăuga 10-15 ani până la finalizarea acestei investiţii importante!
Ce este de făcut astăzi?! E clar că avem o singură variantă! Aducţiunea din conducta MHC Water Power, ce aduce apa din Lacul Scropoasa, trecând prin Lacul Dobreşti în zona Barajului Pucioasa. Am verificat calitatea apei, astăzi am primit confirmarea calităţii ei, aşa că vom parcurge în curând toate etapele legale pentru exproprierea culoarului pe care va trece această conductă!”, a afirmat primarul Constantin Ana.
Edilul a mai spus că există toate şansele ca la sfârşitul anului viitor, locuitorii oraşului Pucioasa să bea de la robinet apă curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A fost lansat Registrul electronic de evidenţă a contractelor de internship

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă lansarea Registrului electronic de evidenţă a contractelor de internship – https://www.internship.anofm.ro. Registrul înfiinţat şi gestionat de ANOFM ţine evidenţa tuturor contractelor de internship, organizaţiile-gazdă (persoane juridice la care internii desfăşoară activităţi specifice, în baza contractelor de internship) având obligaţia înregistrării în acest […]