PSD nu a permis eliminarea programului „Prima casă”!

După cum ştim, Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a ieşit în spaţiul public cu o veste devastatoare pentru tinerii care doresc să-şi cumpere o locuinţă prin programul Prima Casă. Liberalul a spus că acest proiect se află sub analiză şi la final se va hotăra dacă va merge mai departe sau nu.
Ministrul Finanţelor a catalogat proiectul PSD, prin care programului „Prima Casă” i se atribuie un caracter social devenind „O familie, o casă”, faptul că nu este interesant pentru actuala guvernare. Social-democraţii nu au întârziat să ia poziţie.
Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia a ţinut să puncteze un lucru foarte important şi anume că fiecare drept câştigat, trebuie respectat de cei care guvernează, indiferent cum se numesc ei: „Multe s-au spus în ultimele zile despre acest program, dar adevărul este unul singur. PNL a vrut să reducă finanţarea programului, alocând fix de 10 ori mai puţin decât în 2019, iar ministrul de finanţe, Cîţu a vorbit public despre faptul că programul nu mai este în „trend” cu economia şi a dat de înţeles că va fi oprit. La o zi după această declaraţie, PSD a reacţionat public faţă de atacul liberal evident asupra unui program iniţial în guvernarea social democrată (2009), dar de care au beneficiat tinerii, indiferent de opţiunea lor politică, reuşind să cumpere locuinţe cu avans

mic şi dobânzi subvenţionate.
Pot să mă gândesc că dorinţa de a opri programul este o ranchiună politică, dar chiar până acolo să mergem? Să le luăm tinerilor un sprijin doar pentru că el a fost gândit de PSD? Oare ce părere au tinerii liberali care vor să aibă casa lor, în condiţii financiare avantajoase?
Ceea ce vă asigur, dragii mei, este că în mandatul meu de deputat voi lupta pentru toate drepturile de care românii beneficiază în acest moment. Fiecare drept câştigat, trebuie respectat de cei care guvernează, indiferent cum se numesc ei!”, acesta este punctul de vedere exprimat de deputatul Claudia Gilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Comitetul interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul Coronavirus

Pe data de 22 ianuarie s-a constituit comitetul interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coron-avirus, format din specialişti, sub coordonarea miniştrilor din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Acest comitet a recomandat un set de măsuri pentru aeroporturi, cât […]