PSD: Miniștrii Sănătății de la USR să înceteze să mai dea vina pe ultimii 30 de ani!

PSD solicită instituĩiilor statului să declanșeze o anchetă cu privire la neglijența iresponsabilă a fostului ministru USR, Ioana Mihăilă, din cauza căreia România a ratat achiziția de teste COVID-19 în valoare de 4,7 milioane de euro, bani aprobați și puși la dispoziție de Comisia Europeană. PSD spune că Ministrul USR trebuie să răspundă pentru acest eșec care a vulnerabilizat capacitatea României în combaterea transmiterii COVID-19.
„Sunt mii sau zeci de mii de cazuri noi de infecții COVID-19 care puteau fi evitate dacă Ministerul Sănătății ar fi folosit banii europeni și ar fi organizat testarea pe scară largă, pentru identificarea și izolarea din timp a persoanelor infectate. De asemenea, multe dintre decesele COVID-19 din aceste zile ar fi putut fi evitate dacă miniștrii Sănătății de la USR ar fi achiziționat din timp medicamentele necesare tratamentului pentru bolnavii COVID-19. România a ajuns la o rată uriașă de mortalitate COVID-19 pentru că pacienții spitalizați nu sunt tratați împotriva bolii, fiindcă medicii nu au medicamentele necesare! Aceasta este o consecință criminală a incompetenței și indiferenței miniștrilor USR care nu au făcut nimic pentru a pregăti sistemul medical în fața mult-anunțatului val patru al pandemiei.
Cei doi miniștri USR care au condus Sănătatea în 2021, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă trebuie să înceteze să mai acuze cu aroganță predecesorii lor din ultimii 30 de ani! Valul patru al pandemiei trebuia pregătit în acest an, nu în prece-denții 30 de ani! Cei doi miniștri trebuie să aibă minima decență de a-și admite culpa și de a-și cere public scuze pentru catastrofa sanitară în care au adus România!”, a afirmat conducerea PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SPITALUL MUNICIPAL MORENI, în totalitate, SPITAL COVID-19

DE VINERI, 15 octombrie 2021, SPITALUL MUNICIPAL MORENI a devenit în totalitate, SPITAL COVID-19.ATENȚIE!CABINETELE DE AMBULATORIU RĂMÂN DESCHISE PACIENŢILORNON-COVID-19Având în vedere că în ultimile zile, Dâmbovița se confruntă cu sute de infectări pe zi, DSP Dâm-bovița, prin implicarea directă a dr. Sorin Stoica-directorul DSP, a făcut toate demersurile legale și […]