PSD Dâmboviţa susţine declaraţia fostului ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu pe subiectul pensiilor militare plafonate

PSD Dâmboviţa a emis un comunicat de presă în cadrul căruia se prezintă punctul de vedere al fostului ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu cu privire la unele afirmaţii făcute de senatorul Adrian Ţuţuianu pe subiectul pensiilor militare plafonate. Lia Olguţa Vasilescu spune clar şi răspicat că ministrul muncii nu avea atribuţii pe pensiile militare şi a contrasemnat OUG 59/2017 doar pentru că aceasta se referea şi la pensii plătite prin Casa Naţionala a Pensiilor Publice. Partea cu militarii îi revenea strict domnului Tuţuianu, pe atunci ministru al Apărării: „Pe Adrian Ţuţuianu îl mănâncă pielea şi vrea să fie scărpinat. Azi a născocit un comunicat de presă în care mă acuză pentru apariţia OUG 59/2017 care a plafonat pensiile militarilor. Domnul Ţuţuianu uită că ministrul muncii nu avea atribuţii pe pensiile militare şi a contrasemnat ordonanţa doar pentru că aceasta se referea şi la pensii plătite prin Casa Naţională a Pensiilor Publice. Partea cu militarii îi revenea domnului Ţuţuianu, pe atunci ministru al Apărării, care avea în subordine Casa sectorială pentru pensii militare, iar pentru acea parte din OUG, referitoare la pensiile militare, a semnat chiar el şi nimeni altcineva. Da! O implicare, mare chiar, am avut în ceea ce îi priveşte pe militari, la aceasta OUG.
Domnul Ţuţuianu a venit la guvern, foarte revoluţionar, şi a cerut ca pensiile militare să se calculeze la 45 la sută din ultimele solde, nu la 85 la sută, cât a fost şi a rămas. M-am opus şi eu şi ceilalţi, martori în viaţă, spunând că e o prostie să le tăiem pensiile militarilor, noi, cei care am promis că nu tăiem nicio pensie. Argumentul domnului Ţuţuianu a fost că îl enervează generalii care au fost prin minister şi au pensii prea mari faţă de cât au muncit.
Apoi, când s-a publicat OUG 59/2017, ca orice „bărbat adevărat”, a refuzat să îşi asume semnătura de ministru, rămânând să comunic public doar eu ordonanţa, inclusiv pe partea de pensii militare, cu care nu aveam nicio legătură.
Tot domnul Ţuţuianu, când eram ministru, mă interpela săptămânal pe Legea salarizării, de care văd că se leagă şi acum. îi reaminteam săptămânal că este semnatar al legii respective şi că existau legi de modificare a acesteia chiar în comisia parlamentară din care făcea parte. Se pare că nu citea şi răspunsurile, pentru că săptămâna următoare revenea cu altă interpelare, pe aceeaşi temă, ajungând de batjocura angajaţilor ministerului care îi formulau răspunsurile. Plină politica asta de „bărbaţi” care îşi asumă propriile decizii şi semnături… Halal!”, acesta este punctul de vedere al fostului ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Programul de tabere "ARC", ediţia 2019

3.000 de copii şi tineri romani din comunităţile istorice şi din diaspora vor beneficia de Programul tabere „ARC” ediţia 2019. Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, a lansat marţi, 2 aprilie 2019, programul de tabere „ARC”. Anul acesta, participanţii au la dispoziţie un număr-record […]