PSD Dâmboviţa: PNL nu va acorda cea de-a doua tranşă de majorare a alocaţiilor copiilor, prevăzută pentru 1 iulie

Sfârşitul de săptămână a fost unul destul de intens în plan politic, la nivelul judeţului Dâmboviţa, mai ales că suntem în precampanie electorală pentru alegerile parţiale din 27 iunie, alegeri pentru Consiliul Local Cojasca şi primăria Braniştea. PSD Dâmboviţa a taxat dur atitudinea PNL pe care o manifestă faţă de cetăţeni, deşi merg din poartă în poartă şi le promit multe, însă nu le spun adevărul despre măsurile de austeritate pregătite de Guvernul PNL.
„Dintr-o dată, aceştia sunt cunoscători ai problemelor cu care se confruntă cetăţenii celor două localităţi. Aduc în discuţie nevoile oamenilor, promit sprijin din partea partidului pe care îl reprezintă şi multe, multe altele.
Merg din poartă în poartă şi promit sprijin deşi, atunci când au avut ocazia să facă ceva util pentru cetăţenii acestui judeţ, nu doar că s-au abţinut, dar au şi votat împotrivă.
Să ne aducem aminte de legea bugetului de stat şi amendamentele care aveau ca obiect bani pentru proiecte de importanţă vitală pentru dâmboviţeni: de la spitale şi şcoli, până la drumuri mai bune. Reprezentanţii PNL, care acum îşi aruncă în luptă candidaţi pentru posturi de consilieri locali sau primari, au votat împotriva a tot ceea ce putea aduce un plus în viaţa dâmboviţenilor. Au preferat să voteze ca sume importante de bani să meargă în alte judeţe decât în Dâmboviţa.
Merg braţ la braţ cu candidaţii lor şi promit marea cu sarea, dar nu le spun oamenilor că PNL nu va acorda cea de-a doua tranşă de majorare a alocaţiilor copiilor, prevăzută pentru 1 iulie.
înainte de alegerile din 2020, liberalii i-au minţit în faţă pe părinţi şi copii, cărora le promiteau că vor eşalona dublarea alocaţiilor adoptată de PSD în cinci tranşe semestriale egale.
Este practic un furt din buzunarele copiilor! Conform proiectului de lege adoptat deja de majoritatea din Senat a PNL-USR-UDMR, vor fi anulate două din cele 5 tranşe promise de PNL înainte de campania electorală, respectiv tranşa 3, prevăzută pentru 1 iulie 2021, şi tranşa 4, pentru 1 ianuarie 2022.
Prin aceste modificări, Coaliţia PNL-USR-UDMR fură din buzunarele copiilor suma totală de 2,1 miliarde, pe care ar fi trebuit să le plătească în intervalul 1 iulie 2021-1 iulie 2022.
Ar trebui liberalii să le spună cetăţenilor din Cojasca şi Braniştea că, de la 1 iulie, tarifele la gazele pentru consumatorii casnici se scumpesc cu 25%, iar curentul electric cu încă 7,5%.
Au îngheţat veniturile oamenilor, iar acum, din cauza incompetenţei lor, asistăm la valuri de scumpiri care sărăcesc milioane de oameni.
De ce liberalii nu le spun oamenilor din Cojasca şi Braniştea, cărora acum le cer voturile, că vârsta de pensionare va creşte în rândul femeilor de la 61 la 65 de ani?
Asta pentru că, printre angajamentele luate de liberali faţă de Comisia Europeană pentru un împrumut de tip FMI de 15 miliarde de euro, se află îngheţarea pensiilor şi „retragerea grad-uală” a scutirilor de taxe la impozitul pe venit.
Să spună candidaţii PNL nu doar că pensiile vor fi îngheţate, ci şi tăiate prin eliminarea unor scutiri, respectiv scutirea de la plata impozitului de 16% pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei. Deci vor fi loviţi pensionarii cu cele mai mici pensii. Liberalii pun tot greul pe cei săraci.
Este aceeaşi politică de austeritate severă aplicată pensionarilor în Guvernarea PDL Băsescu-Boc, atunci când pensiile au fost tăiate prin impozitare, după ce Curtea Constituţională a respins reducerea directă cu 15% a tuturor pensiilor.
Reprezentanţii PNL vor să fie votaţi deşi Guvernul lor ne-a ţinut închişi în case pentru ca liderii noii puteri să-şi poată face de cap cu banii ţării. Apar noi dovezi în cazul Unifarm, care demonstrează furtul fără precedent, pus la cale în pandemie de Câţu şi de Orban împreună cu firmele de casă ale PNL. Conform ultimului audit făcut de Curtea de Conturi, fostul şef Unifarm a primit 1.150.000.000 de lei direct de la Trezoreria Statului.
Pentru toate minciunile lor, liberalii îşi vor primi răsplata la alegerile parţiale din 27 iunie.”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD Dâmboviţa, Costin Cozma.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Toate şcolile din judeţ încep săptămâna cu prezenţă fizică la ore

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, în săptămâna 7-11 iunie, toţi elevii şi preşcolarii din Dâmboviţa îşi vor desfăşura activitatea în format clasic, cu prezenţă fizică la cursuri.„Toate unităţile şcolare sunt în scenariul I, iar cazuri noi de infectare cu coro-navirus în rândul elevilor şi profesorilor nu s-au înregistrat săptămâna aceasta”, a […]