PSD Dâmbovita: Epurarea politică a început în şcolile dâmbovitene

PSD Dâmboviţa susţine că schimbările directorilor unor instituţii de învăţământ au un numitor comun: nu sunt pe placul actualilor guvernanţi. PSD spune că un exemplu recent al unor astfel de practici este oraşul Găeşti unde, doar în ultimele zile, au fost schimbaţi patru directori de instituţii de învăţământ: „Urmând logica de partid, angajaţii statului care decid în astfel de cazuri continuă să-şi înfigă şi mai adânc colţii în ciolanul puterii, numind în funcţii de conducere oameni apropiaţi PNL. Modul în care liberalii înţeleg că trebuie condusă această ţară se propagă în toate judeţele. Funcţiile după care au jinduit sunt acum la discreţia lor. Nu sunt interesaţi de organizarea de concursuri şi au uitat că tocmai ei cereau ocuparea unor posturi în funcţie de meritele şi pregătirea oamenilor.
Un exemplu recent al unor astfel de practici este oraşul Găeşti unde, doar în ultimele zile, au fost schimbaţi patru directori de instituţii de învăţământ.
Meritocraţia a fost un cuvânt folosit de liberali doar în campaniile electorale pentru a minţi alegătorii, aşa cum i-au minţit cu majorarea pensiilor, dublarea alocaţiilor, cu relansarea economică sau cu fumigenele aruncate în faţă că şcoala este pregătită să facă faţă cursurilor desfăşurate în pandemie.
Învăţământul dâmboviţean este acum la mâna unor oameni al căror singur merit este că sunt pe placul celor care conduc ţara.
Aceiaşi oameni care, anul trecut, au tăcut atunci când Guvernul Orban nu a alocat nici măcar un leu pentru începerea şcolilor din Târgovişte, unde învaţă peste 22.000 de copii! Au tăcut şi tac în continuare, chiar dacă sute de copii din judeţul Dâmboviţa nu au, nici acum, internet şi tablete pentru orele on-line.
Nu au vrut să deranjeze partidul. Tot ei, cei care nu au făcut mai nimic pentru învăţământul dâmboviţean, hotărăsc cine trebuie să conducă şcolile.
Inspectorul şcolar general, Cătălina Homeghiu, trebuie să-şi dea demisia de urgenţă pentru că, din postul pe care îl ocupă, trebuie să decidă ceea ce este mai bine în interesul elevilor şi al părinţilor, nu al PNL. În cazul de faţă, inspectorul şcolar general nu mai există. A fost înlocuit de un politruc dornic să nu-i supere pe mai marii zilei, chiar dacă este conştient că, prin deciziile pe care le ia, afectează bunul mers al şcolilor şi chiar viitorul copiilor noştri.”, a declarant conducerea PSD Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A patra tranşă de vaccin împotriva coronavirusului a sosit luni şi este distribuită în tară

Luni dimineaţă a sosit în România, pe cale aeriană, a patra tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze. Transportul s-a făcut pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de […]