PSD cere ca legea consumatorului vulnerabil să se aplice din 1 octombrie

PSD vrea ca legea consumatorului vunerabil să se aplice din 1 octombrie și nu din ianuarie 2022, așa cum a anunțat Guvernul, din cauza scumpirii energiei electrice și a gazelor. PSD cere ori dezbaterea și adoptarea în regim de urgență a legii, imediat după începerea sesiunii parlamentare, și aplicarea ei de la 1
octombrie, ori adoptarea rapidă de către guvern prin OUG a măsurilor de sprijin necesare, pentru că scumpirile catastrofice ale energiei și iminența debranșărilor, chiar reprezintă o urgență”, potrivit comunicatului. Social democrații mai anunță că susțin amendamente „esențiale” la legea consumatorului vulnerabil, ca subvenționarea unei
părți din valoarea facturii la utilități pentru persoanele al căror venit se dovedește insuficient în raport cu majorarea tarifelor și stabilirea unui mecanism de plafonare a prețurilor la energie, dacă piața înregistrează o creștere artificială a tarifelor, cum ar fi de exemplu, o majorare mai mare de 30% într-un interval de 6 luni.
„Cel puțin 500.000 de români sunt abandonați de statul român. Iarna care se apropie găsește 200.000 de gospodării în pragul debranșării, iar Guvernul Cîțu ne spune că totul e bine.
O țară întreagă vede și resimte scumpirile cu peste 70% la electricitate și la gaze față de anul trecut, dar Guvernul, impasibil, amână legea care îi poate proteja pe cei care sunt grav afectați de politicile lor dezastruoase.
PSD nu concepe ca legea consumatorului vulnerabil să nu intre în vigoare de la 1 octombrie!
Care este logica lui Cîțu? De ce să propui ca dată de aplicare a legii protejării consumatorului prima zi a anului viitor, când octombrie, noiembrie și decembrie sunt lunile în care crește consumul de energie electrică și gaze?
Pentru cine guvernezi dacă toate datele care îți vin din țară arată că facturile au ajuns deja la un nivel insuportabil, iar tu nu faci nimic?
Cerem, imediat după începerea sesiunii parlamentare, dezbaterea și adoptarea în regim de urgență a legii consumatorului vulnerabil.
De asemenea, cei care nu vor avea bani să-și achite facturile trebuie ajutați începând cu 1 octombrie 2021. Scuza că nu sunt bani nu ține!
Corporațiile din energie trebuie să participe la protejarea consumatorilor pentru că așa este normal și echitabil. Pe de altă parte, PSD pregătește un proiect de lege care să sprijine și alte categorii de populație, dar și firmele mici și mijlocii, pentru a putea face față dezastrului care se anunță.
Toată țara este cu ochii pe dumneavoastră, domnilor guvernanți!
Orice tergiversare a adoptării acestei legi ridică semne de întrebare, iar prima la care trebuie să răspundeți este următoarea: în interesul cui guvernați?”, a afirmat deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.
Pe de altă parte, PSD pregătește și un proiect de lege care să sprijine și alte categorii de populație, dar și firmele mici și mijlocii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primarul Comunei Dobra, Dan Nica, bilanț la aproape un an de mandat

După aproape un an de mandat și de când a venit pentru prima dată în fața presei, în calitate de primar al Comunei Dobra, Daniel Nica a făcut un scurt bilanļ al activității administrative de până acum și, spre cinstea lui, are destule motive de satisfacție.Dacă în toamna lui 2020 […]