Protocol de colaborare „Sport pentru sănătate”

Casa de Asigurări de Sănătate şi Institutul Sportiv Român au semnat luni, 19 noiembrie 2018, protocolul de partene-riat „Sport pentru sănătate”, care vizează conceperea, dezvoltarea şi implementarea unor programe specializate privind incidenţa sportului în domeniul sănătăţii.
„Recent am anunţat că CNAS intenţionează să treacă de la medicina omului bolnav la medicina omului sănătos, să pună accent pe prevenirea şi depistarea precoce a îmbolnăvirilor. Unul din elementele-cheie ale prevenţiei îmbolnăvirilor este stilul de viaţă sănătos, care înseamnă nu doar evitarea exceselor alimentare sau de altă natură, ci şi petrecerea de timp în aer liber, cu activităţi sportive. Vorbim nu de sport de performanţă, ci de sport de întreţinere, a cărui practicare în masă trebuie s-o redescoperim şi s-o relansăm, pentru că prea mulţi cetăţeni din păcate sunt tributari sedentarismului şi spaţiilor închise. Institutul Sportiv Român este un partener esenţial în acest scop”, a declarat preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.
Protocolul mai prevede şi participarea CNAS ca partener instituţional la mai multe evenimente pentru promovarea sportului şi a sănătăţii prin sport organizate de ISR, unul dintre acestea fiind Forumul Sportului Românesc. Totodată, documentul cuprinde modalităţile concrete în care cele două părţi vor colabora pentru îndeplinirea obiectivelor pe care şi le-au propus în comun. La baza colaborării bilaterale stau principiile transparenţei şi profesionalismului în valorificarea cunoştinţelor şi a experienţei pe domeniul de competenţă al activităţii fiecărei părţi.
Amintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a prezentat în acest an planul de acţiune globală pentru promovarea activităţii fizice, prin care doreşte să reducă cu 15% sedentarismul în rândul adulţilor şi al adolescenţilor, până în anul 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

INTERVENŢII ALE POLIŢIŞTILOR LA APROAPE 2.000 DE APELURI LA 112, ÎNTR-O ZI

În cursul zilei de marţi, poliţiştii au intervenit la aproape 2.000 de evenimente sesizate prin serviciul 112. Au constatat 661 de infracţiuni şi au aplicat peste 5.600 de sancţiuni contravenţionale, la nivel de ţară. La data de 20 noiembrie a.c., peste 10.000 de poliţişti au fost angrenaţi în peste 240 […]