Published On: joi, apr. 24th, 2014

Protestul ceferiştilor nu i-a afectat pe dâmboviţeni

nichiduta.ro

trenMiercuri dimineaţa, feroviarii din sindicatele afiliate Federaţiei Mişcare-Comercial au desfăşurat o grevă de avertisment, între orele 07:00 şi 09:00. Pe parcursul celor două ore de protest, trenurile aflate în mişcare au fost oprite în prima staţie de pe traseu iar garniturile cu plecare după ora 07:00 au rămas în sataţii până la ora 09:00.
Deşi la nivel naţional au avut de suferit mii de călători, fiind oprite circa 400 de terenuri, greva ceferiştilor nu i-a afectat prea tare pe dâmboviţeni, având în vedere că o singură garnitură a circulat pe ruta Bucureşti Nord-Târgovişte, în intervalul amintit. Este vorba despre trenul personal 9101 care ar fi trebuit – potrivit organizatorilor protestului – să fie oprit la ora 07:00 în staţia Nucet. Nu s-a întâmplat aşa iar călătorii, în cea mai mare parte navetişti, au ajuns în Târgovişte la ora stabilită. Revenind la greva de avertisment, principalele nemulţumiri ale ceferiştilor sunt legate de nivelul salariilor, de pierderea drepturilor la călătorii gratuite şi nesemnarea contractelor colective de muncă, fapt care s-ar putea solda cu disponibilizarea a 2.500 de salariaţi de la CFR Marfă.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro